banner564

Akıncı: Masaya halkın iradesi yansıyacak

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, “Ben halkıma vizyonumu anlatıyor, programımı açıklıyorum.

Akıncı: Masaya halkın iradesi yansıyacak
banner598
 Halk, bunları bilerek oy verecek. Halkımızın onayladığı bir şeyi masada savunmayıp da ne yapacağız. Ben yetkimi nereden alırsam oranın sesini yansıtacağım” dedi.
Yapılan açıklamaya göre Akıncı, önceki gün konuk olduğu bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.
Bir soru üzerine, genç yaşlarda Kurucu Meclis üyeliğiyle başlayan siyasi hayatını özetleyen Akıncı, “Zor dönemler geçirdik. Sesimizi biraz yükselttiğimizde anavatan düşmanı, solcu, hain ilan ediliyorduk” dedi. 
1974’ten bu yana geçen 41 yılın toplum ve yönetenler tarafından iyi değerlendirilemediğini kaydeden Akıncı, üçlü kararname sistemi gibi hatalar yapıldığının altını çizerek, “Oysa bu dönemi daha sağlıklı iyi yönetmeyi başarabilen bir yapı kurarak değerlendirebilirdik” diye konuştu. Akıncı, hükümet ortağı oldukları dönemde Kamu Hizmeti Komisyonu’nun demokratik, şeffaf ve çoğulcu bir yapıya kavuşturulması için hazırladıkları yasanın komitelerde üst sıralara kadar gelmesine rağmen kendileri hükümetten ayrılır ayrılmaz çöpe ilk atılan yasa olduğunu anımsattı. 
Toplumda cumhurbaşkanından iç sorunlara daha çok müdahil olmasını isteme eğilimi ile ilgili görüşü de sorulan Akıncı, cumhurbaşkanının toplumsal konulara duyarlı olması gerektiğini, bunun bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474