banner564

Trafik çalıştayı başladı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Trafik Komisyonu koordinatörlüğünde düzenlenen “2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı” başladı.

Trafik çalıştayı başladı
banner598
Telsim sponsorluğunda "Bilinçli Sürücü, Güvenli Toplum” sloganı ile gerçekleştirilen çalıştayda, ülkede trafik sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretilmesi hedefleniyor.
Çalıştayın açılışına, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, milletvekilleri, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Türkiye Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, bürokratlar, polisler ve diğer yetkililer katıldı.

Yorgancıoğlu: Sonuçlar hayata geçirilecek
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı’nda” ortaya çıkacak sonuçları önemsediklerini belirterek, hükümet olarak çalıştayın sonuçlarını hayata geçirmek için gerek yasal, gerekse altyapı düzenlemeleri için ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını vurguladı.

Akça: Ciddi destek sağlanacak
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Türkiye Büyükelçiliği olarak KKTC’de trafik kazalarını engelleyecek ciddi verilere dayalı, kapsamlı projelere altyapı ve teknolojiye destek sağlayacaklarını ancak projelerde çok seçici olacaklarını belirtti. 

Taçoy: 2015 Trafikte Farkındalık Yılı
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, devletin altyapı ve trafik eğitimlerini yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü, bu çerçevede 2015 yılını “Trafikte Farkındalık Yılı” ilan ettiklerini belirterek, halka, trafikte bilinçli, sorumlu olma ve devletle işbirliği yapma çağrısında bulundu. 

Gürler: Herkes duyarlı olmalı
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ise, trafikte herkesin sorumluluğu olduğuna işaret ederek, bu çerçevede trafikte herkesin üzerine düşen sorumluluğu ve bilinci taşıması gerektiğini, trafikte seyir halindeyken “alkol, dikkatsiz sürüş, sürat ve cep telefonu” konularında duyarlılık istedi. 
2015 yılında trafikte farkındalık sağlamayı amaçlayan çalışma bugün tamamlanacak.

Yeldener, istatistiki bilgi verdi  
2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı’nın açılışında konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Suat Yeldener, ülke genelinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde sürücü kusur oranının yüzde 90 civarında olduğunun gözlemlendiğini söyledi.
Ülkelerin milyon nüfusa göre trafik kazalarındaki yaralı ve ölü sayılarına değinen Yeldener, “Bu sıralamada, Almanya yaralı sayısı en az fazla ülke olurken, KKTC ölü sayısında ilk sırada” dedi.

Hüdaoğlu: Trafik ülkenin en yakıcı sorunlarından 
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, Çalıştay’ın açılışındaki konuşmasında, trafiğin ülkenin en yakıcı sorunlarının başında geldiğini ifade ederek, herkesin bir yakınını trafik kazasında kaybetme korkusu yaşadığını söyledi.

Karas: Ateş düşmeyen ev yok
Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, KKTC’de trafik kazası nedeniyle kararmayan, ateş düşmeyen ev olmadığını kaydederek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın 2015’i “farkındalık yılı” olarak belirlediğini anımsattı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473