banner564

İşi yokuşa sürüyor

Anastasiadis, Dünya Bankası’nın doğal gaz konusunda rapor hazırlamasını önerdi

İşi yokuşa sürüyor
banner598
  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşmesinde, müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için Dünya Bankası’nın doğal gaz raporu hazırlamasını önerdiği iddia edildi.
   Simerini gazetesi konuyla ilgili haberi “Doğal Gazımız İçin Dünya Bankası’ndan Rapor – Anastasiadis’ten Eide’ye Doğal Gazın Gelirlerine İlişkin Belki De İlerlemeyecek Öneri” başlıklarıyla verdi. Gazete, Eide’nin Anastasiadis’le görüşmesinde, Kıbrıs Rum tarafının müzakere masasından çekilmesi sebebiyle yaşanan krizin aşılması için Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk üyelerden oluşacak doğal gaz komitesinin kurulması önerisini getirdiğini hatırlatarak, bu öneriye karşılık Anastasiadis’in de Dünya Bankası önerisinde bulunduğunu yazdı.

Tepki çekti

   Elde ettiği bilgilere dayandırarak gazete, Anastasiadis’in Eide’ye bu şekilde bir öneride bulunduğunun, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın Güney Kıbrıs ziyareti sırasında katıldığı Rum Başkanlar Konseyi toplantısında açığa çıktığını ve bazı partilerin tepkisini çektiğini belirtti.
Habere göre Anastasiadis’in önerisi, “Güney Kıbrıs’ın doğal gaz gelirlerini gelecek kuşaklar için kullanma niyetinin açıkça ortaya çıkmasının sağlanması amacıyla, doğal gazdan elde edilecek gelirin idare edilmesi için Norveç’e benzer bir çalışma hazırlamasını” içeriyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474