banner564

Yeniden yapılanma şart

Özyiğit, dövizdeki yükseliş karşısında hükümeti ekonomik önlemleri devreye koymaya çağırdı

Yeniden yapılanma şart
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kuzey Kıbrıs’taki sistemin artık çöktüğünü savunarak, sistemin yeniden yapılanmanın şart olduğunu söyledi.

Özyiğit, altyapı yetersizliği nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ta trafik kazaları meydana geldiğini, ülkede gıda güvenliği olmadığını, bu konuda somut önlem alınmadığını, insan sağlığına gereken önemin verilmediğini ileri sürdü, alınması gereken caydırıcı cezalara değindi.

TDP’den verilen bilgiye göre Özyiğit, katıldığı bir televizyon programında, Kıbrıs sorunu ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

 

“Düzeni değiştirmek gerekir”

Özyiğit, dövizdeki yükseliş karşısında hükümeti ekonomik önlemleri devreye koymaya çağırdı.

Dövizle borçlanan vatandaşların büyük bir krizle karşı karşıya kaldığını ifade eden Özyiğit, zamlara işaret ederek, “Vatandaşlarının yaşamını kolaylaştırması gereken hükümet, tam tersi bir tutum içindedir” dedi, halkın ekonomik anlamda savunmasız bırakıldığını ileri sürdü.

Özyiğit, “Ülkede her anlamda yozlaşmış bir sistem var. Yapmamız gereken, irademizi geri alarak, kendi evimizin efendisi olmak ve düzeni değiştirmektir, bunun için de hep birlikte ayağa kalkıp mücadele etmek kaçınılmazdır” dedi.

 

“CTP-DP hükümeti yanlış yolda”

Cemal Özyiğit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CTP-DP hükümeti yanlış yolda gitmektedir. Hükümetin görevi, vatandaşlarının yaşam kalitesini artıracak önlemleri almaktır. Bu konuda bir kez daha gerekenleri yapması konusunda hükümeti göreve davet ederiz. Eşel mobil uygulamasının yeniden devreye konması artık elzem olmuştur.”

Bir soru üzerine Kıbrıs sorununa yönelik değerlendirmelerde de bulunan Cemal Özyiğit, süreçte bir tıkanıklık yaşandığını, bunun sorumlusunun her iki taraf olduğuna söyledi, tarafları “samimiyetsizlikle” suçladı.

 

“Erken ve adil çözüm”

TDP olarak Kıbrıs sorununun erken ve adil çözümüne büyük önem verdiklerini ve bu konuda aktif bir politika yürüttüklerini belirten Özyiğit, ilgili tüm kişi ve taraflarla görüştüklerini söyledi.

Brüksel’e giderek, Avrupa Parlamentosu’ndaki grupların üst düzey temsilcileriyle görüştüklerini anımsatan Özyiğit, görüşmelerin konusunun Kıbrıs sorunu olduğunu hatırlattı.

Özyiğit, Brüksel temaslarında özellikle Maraş ile Avrupa Parlamentosu seçimleri konusu üzerinde durduklarını da kaydetti.

Rum Yönetimi Bakanlar Kurulu’nun AP seçimlerine yönelik aldığı kararın kendileri açısından beklentileri karşılar düzeyde olmadığını kaydeden Özyiğit, alınan kararla kurumsal yapıdan çok bireysel temsiliyete yönlendirme yapıldığını söyledi.

Özyiğit, Kıbrıslı Türk temsilcilerin, Kıbrıslı Türkler tarafından seçilmesi gerektiğini kaydetti.

 

“Maraş bizim ayrı önemli”

Özyiğit, konuşmasında TDP olarak Maraş konusuna ayrı bir önem verdiklerini vurguladı.

Kentin hayalet kent olarak kalmasına karşı olduklarını ifade eden Özyiğit, Maraş’ın BM kontrolünde yasal sahiplerine iadesi, bunun karşılığında Mağusa Limanı’nın serbest ticarete, Ercan’ın da direkt uçuşlara Betgram açılmasını talep ettiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 01:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473