banner564

Çabalar sürmeli

İngiliz Yüksek Komiseri Kıdd’den ortak açıklamaya destek

Çabalar sürmeli
banner598

   Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komiseri Matthew Kidd, ortak açıklamaya ilişkin çabayı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olacak çok önemli bir inisiyatifi olarak nitelendirdi.
    Kathimerini Gazetesi’ne açıklama yapan Güney Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komiseri Kidd, Türkiye’deki ve Kıbrıslı Türklerin seçimlerine Sultanbet atıfta bulunarak, 2014 yazından 2015 ilkbaharına kadarki dönemin ölü olarak addedilmemesi ve Kıbrıs sorunun çözüm çabalarının sürmesi gerektiğini ifade etti.

 

Pazarlık olmadı

   Kidd, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Londra ziyaretinin sonucuna yönelik herhangi bir pazarlığın bulunmadığını da yineledi.
    Güney Kıbrıs ile İngiltere arasında, İngiliz Üsleri içerisinde kalan arazilerin ve taşınmaz malların imara ve kalkınmaya açılmasına ilişkin imzalanan anlaşmayla ilgili bir soru üzerine Kidd, 1960 yılından bu yana var olan durumda ciddi bir değişikliğin söz konusu olduğunu, o dönemden beridir, Üsler bölgesi içerisindeki hak sahiplerinin Güney Kıbrıs’taki kalkınmadan yararlanamadığını ifade etti.
    İngiltere’nin bu adımı neden şimdi attığı” şeklindeki bir soru üzerine Kidd, bu adıma şimdi karar verilmediğini, bunun oldukça uzun görüşmelerin sonucu atıldığını kaydetti. Kidd, bu anlaşmanın uzun bir zaman diliminde yapılan istişarelerin ürünü olduğunu söyledi.
“Bu anlaşmanın Cebelitarık ile benzerliğe sahip olup olmadığı” sorusu üzerine Kidd, benzerlik olmadığını, ayrıca bunun yanıltıcı bir kıyaslama olduğunu düşündüğünü belirtti.


Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 01:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473