banner564

‘Kesin Taksim’

AKEL Lideri Kiprianu, Anastasiadis’in ‘Birleşik Kıbrıs’ vizyonundan uzak olduğunu söyledi

‘Kesin Taksim’
banner598

  Rum Komünist AKEL partisinin yayın organı Haravgi gazetesi  “Kesin Taksime Doğru Kayıyoruz” başlıklı manşet haberinde, Anastasiadis’in siyasi parti başkanlarına yaptığı bilgilendirmeye göre müzakerelerin yeniden başlamasının zor olduğunu, çıkmazın uzamasıyla halk arasında hayal kırıklığı yayıldığı, bunun da zincirleme etki yaparak çözüm ve yeniden birleşmeyi istemeyen güçleri güçlendirdiği endişelerinin dile getirildiğini yazdı.

   Gazeteye göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, partisinin AP adaylarının tanıtımı çerçevesinde yaptığı konuşmada  “zaman aleyhe işliyor ve Sayın Anastaiadis, ya duyarlılık göstermiyor veya kayıtsız kalıyor” dedi. Kiprianu, özetle şunları söyledi:
   “Crans Montana başarısızlığından sonra hangi inisiyatifi aldı? Hiç! Maalesef Sayın Anastasiadis birleşmiş Kıbrıs vizyonu olmadığını, aksine, tavrıyla Türk uzlaşmazlığına yardımcı olduğunu her gün teyit ediyor. Halka, Kıbrıs sorununun çözülemeyeceği karamsarlığı saçıyor. Daha da kötüsü,  Kıbrıs’ın taksimine gönderme yapanlar da dahil, masaya başka fikirler konulmasına ortam yaratıyor.”

EDEK’in derdi tutanaklar

   Politis gazetesi ise “EDEK, Tutanaklar Eksik Diyor” başlıklı haberinde, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un basına yaptığı açıklamayı aktardı. Sizopulos, Guterres çerçevesinin önemli unsurlarının var olmadığına işaret ederek, eksik tutanaklardan söz etti.
   Habere göre, Sizopulos “30 Haziran 2017 Crans Montana tutanaklarından önemli unsurlar eksik. Kıbrıs Rum tarafına göre çerçeveyi tamamen şekillendiren 4 Temmuz tutanakları yok” dedi.
    “Ankara ve Akıncı’nın İnsafında” başlıklı haberinde Ulusal Konsey toplantısından, Mayıs ayından önce Kıbrıs sorununda herhangi yeni bir prosedür beklenmemesi gerektiği sonucunun çıktığını belirten Fileleftheros gazetesi de “Kıbrıs sorununun Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “insafına kaldığı, talepleri yerine getirilene kadar müzakerelerin başlayamayacağı” yorumunda bulundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473