banner564

KTTO saygısızlıkla suçlandı

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ‘Ekonomi Formuna’ adının protokol konuşmaları listesinde yer almadığı için katılmadığı açıklandı

KTTO saygısızlıkla suçlandı
banner598

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın KKTC’yi ziyareti ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın (KTTO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile organize ettiği Türkiye - KKTC Ticaret Odası Forumu 1. Ekonomi Konferansı hakkında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ilişkilendirildiği haber ve yorumlar üzerine kamuoyunu bilgilendirdi.
Burcu, Türkiye - KKTC Ticaret Odası Forumu 1. Ekonomi Konferansı’na Cumhurbaşkanı’nın davetli olduğu toplantıda adının protokol konuşmaları listesinde yer almadığını aktardı.
“Bilindiği üzere bu gibi toplantılara Cumhurbaşkanı davetli olarak gittiğinde, konuşma yapıp yapmamaya kendisinin karar vermesi yerleşik bir usuldür” diyen Burcu “bu yerleşik usul saygısızca çiğnenmiştir” ifadelerini kullandı.
“Bu toplantının ikincisi muhtemelen Türkiye’de yapılacaktır. Bu ikinci toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan davet edildiği takdirde ona da mı aynı muamele yapılacaktır?” diye soran Burcu şöyle devam etti:
“KTTO Kıbrıs Türk toplumunun köklü kurumlarından biridir. Cumhurbaşkanlığı olarak iyi ilişkiler içinde olduğumuz bu kurumun şimdiki yönetiminin bu vahim saygısızlığına neyin yol açtığını, üyelerine ve kamuoyuna açıklama zorunluluğu vardır”
İster kendi inisiyatifiyle ister telkinle bu saygısızlığı yapmış olsun, KTTO Yönetim Kurulu’nun bu davranışının son zamanlarda “Cumhurbaşkanlığı’na karşı yürütülen sistemli itibarsızlaştırma çabasının yeni bir halkasını oluşturduğunu” vurgulayan Burcu, “Unutulmamalıdır ki Kıbrıs Türk halkını en üst temsil görevi yapan Sayın Cuhurbaşkanı bu tür davranışlarla itibar kaybetmez; aksine bu davranışları sergileyenler ve onları teşvik edenler halkımızın gözünde itibar kaybına uğrarlar” dedi.
Burcu Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu tür davranışlarla itibar kaybetmeyeceğini; aksine bu davranışları sergileyenler ve onları teşvik edenlerin halkın gözünde itibar kaybına uğradığını vurguladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474