banner564

Tatar’dan destek istedi

Hastürk, narenciye sektörü için büyük bir çaba ortaya koyduklarını, fabrikaları çalıştırdıklarını ve istihdam sağladıklarını anlattı

Tatar’dan destek istedi
banner598

Başbakan Ersin Tatar, Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği ve Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği’nden bir heyeti kabul etti.
Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hastürk, üreticiden aldıkları ürünleri ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti ve narenciye sektörü için büyük bir çaba ortaya koyduklarını, fabrikaları çalıştırdıklarını ve istihdamlar sağladıklarını anlattı.
Zor olan narenciye ihracatı alanında dünya pazarında rekabet etmek için gayret gösterdiklerini dile getiren Hastürk, narenciyeyi dalından alarak ürünü değerlendirdiklerini ve pazarlara sunduklarını anlattı ve bu işin en zor yanının rekabet edebilirlik olduğunu söyledi.
En fazla narenciyenin ekonomik işbirliği çerçevesinde Türkiye’ye satıldığını ifade eden Hastürk, bunu sektörün olumlu yanlarından biri olarak değerlendirdi ve susuzluğun da en önemli olumsuzluk olduğunu kaydetti.
Hastürk hükümetin narenciye sektörüyle ilgilenmesi taleplerini de Tatar’a iletti.

Tatar: Rekabet için kalite önemli
Başbakan Ersin Tatar da, ülke ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı birliğe teşekkürlerini sundu ve dünya pazarında rekabet edebilirliğin çok önemli olduğunu kaydetti. Rekabet edebilmek için kalitenin önemli bir unsur olduğunu belirten Tatar, fiyatın da ona göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
Ürün tanıtımı ve ürünün  ihraç edilebileceği pazarları yaratabilmek için ortaya koydukları çalışmalardan dolayı birlik yetkililerini takdir ettiğini söyleyen Tatar, yaptıklarının büyük bir özveri ve fedakarlık isteyen bir iş olduğunu kaydetti.
KKTC’de Türkiye’nin desteğiyle bazı önemli projelerin hayat bulabildiğini kaydeden Tatar, son 20 yılda turizm, yükseköğrenim, bankacılık, hizmet sektörleri  gibi sektörlerin büyük gelişim kaydettiğini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473