banner564

15 yıllık sorun

Göçeri Köyü’nde Kanat Sokak’ta yaşayanlar yol sıkıntısı nedeniyle evlerine koçan alamadıklarını öne sürüyor

15 yıllık sorun
banner598

Ömer KADİROĞLU

Dikmen Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Göçeri Köyü, Kanat Sokak sakinleri 15 yıldır süren yol sıkıntısına çözüm üretilmesini istiyor. Yol sıkıntısı nedeniyle evlerine koçan alamadıklarını ifade eden bölge sakinleri yetkililerden yardım talep etti.
 Bölge sakinleri adına konuşan İsmet Drangoz, yıllardır süren ve hiçbir yetkilinin çözüme kavuşturamadığı yol sorunlarını Diyalog’a anlattı. 
Drangoz yaşadıkları yol sıkıntısı nedeniyle Kanat Sokak’ta ikamet edenlerin evlerine koçan alamadıklarını ifade etti. 
Söz konusu sokağın geçit hakkı olduğunu iddia eden Drangoz, “Devletin ilgili birimlerine gittik ve geçit hakkının kamu yoluna dönüştürülmesini istedik. ‘Geçit hakkında kullanılan yolu devlete alın sizin olsun, kamu yoluna çevirin ki koçanlarımızı alabilelim dedik’ ancak bir sonuç alamadık” dedi.
Drangoz, şunları ifade etti;
“Bu sokak üzerinde bulunan evlerimize 2002 yılında başladık.  Geçit hakkı olduğu için ev yapmamızın yasak olduğunu bilmeden iki tane yaptık. Bu yolun kamu yoluna dönüştürülmesi ile ilgili dilekçeler yazdık. 
İçişleri Bakanlığı, Kaymakamlık, Belediye gibi birçok yere gittik. Ancak 15 yıldır bizi oyalıyorlar ve bir çözüm üretemediler. Son müracaatımızın üzerinden 1 yıl geçti ancak yine ses yok. Burası ile ilgili bize hiçbir açıklama da yapmıyorlar. Bu arsaları evleri satıp göç etmeye mi zorluyor bu devlet bizi anlamadım.
Bu yolu bizim toprağımız olduğu halde evlerimize koçan alabilmek için kamu yoluna dönüştürülmesi adına devlete vermeye hazırız. Biz bu yolun biran önce kamu yolu olmasını ve koçanlarımızı almayı istiyoruz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473