banner564

Kriz uyarısı

Rum Dışişleri eski Bakanı Markulli, Kıbrıs’ta garantiler konusunun Türk-Yunan ilişkilerini olumsuz yönde etkileyeceğini savundu

Kriz uyarısı
banner598
 Rum Dışişleri eski Bakanı Erato Kozaku Markulli, Türkiye ile Yunanistan Dışişleri Bakanlıklarının garantiler konusunda yaptıkları açıklamaları yorumlarken, Kıbrıs’ta garantiler sorunu nedeniyle iki ülke arasındaki ilişiklerin bozulabileceğini söyledi.
   Markulli, müzakerelerin, ilerleme kaydedilmesi için Türkiye’nin olumlu katkısının gerekli olduğunu savundu.
   Markulli ayrıca; Türkiye’nin, garantiler, doğalgaz ve masaya getireceği tüm konuları karıştırarak, müzakerelerin sonunda çok sıkı bir tutum için zemin hazırladığını da iddia etti.
   Rum Haber Ajansı’na (KİPE) konuşan Markulli, iki ülkenin ilişkileri konusunda daha işin başında bulunulduğunu belirterek, Rusya’nın Türkiye’yi izleyerek dikkatli davrandığını söyledi.
   İki ülke arasındaki ilişkilerin Kıbrıs sorununu etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soru karşısında Markulli, geçmişte de güçlü Türkiye-Rusya ilişkilerinin olduğunu ancak bir değişiklik görmediklerini, çünkü Rusya’nın Kıbrıs sorununda “ilkelere” sahip olduğunu ve “tutumunun siyasi açıdan kendi çıkarlarına” hizmet ettiğini belirtti.
   Markulli; Rusya’nın, Kıbrıs sorununun BM kararlarında belirtildiği şekilde çözümlenmesini desteklemeye devam edeceğini de ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474