banner564

Lahey’e gidiyor

Rum Ulusal Konseyi, Türkiye aleyhindeki girişimleri artırma kararı aldı

Lahey’e gidiyor
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Ulusal Konseyi’nin toplantısında, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmelerin yanı sıra enerji ve Türkiye aleyhine yapılacak girişimler konusunda bilgi verdi.

   Fileleftheros gazetesi, “Lahey’e Doğru Bakıyor – Lefkoşa Türkiye Aleyhine Uluslararası Mahkemeye Başvurma İhtimalini İnceliyor” başlıkları altında verdiği haberinde, Kıbrıs Rum tarafının, Türkiye’nin eylemleri konusunda alınacak önlemler arasında Lahey’deki Adalet Divanı’na başvuru yapılmasını da öngördüğünü yazdı.
   Gazete, elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, Rum Ulusal Konsey toplantısında, Kıbrıs sorununun yanı sıra Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) “yasadışı” gerçekleştirdiği iddia edilen faaliyetleri konusunun da ele alındığını yazdı.
   Gazete, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un, Türkiye’nin Lahey’e şikayet edilmesi önerisini gündeme getirdiğini, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in ise söz alarak, hali hazırda bu yöndeki süreçlerin başlatıldığını söylediğini belirtti.
   Gazete haberinin devamında, Ulusal Konsey toplantısının Kıbrıs sorununa ayrılan kısmında Anastasiadis’in Berlin’de gerçekleştirilen üçlü görüşme konusunda siyasi liderlere bilgi aktardığını yazdı.
   Uzun zamandan beridir ilk kez bir Ulusal Konsey toplantısı sonrasında Rum siyasilerin açıklama yapmamalarının dikkat çekici olduğunun altını çizen gazete, buna sebep olarak, “belki de söyleyecek çok bir şey olmamasını” gösterdi.
   Habere göre toplantı sonrasında basına açıklamada bulunan Rum Hükümet Sözcü Vekili Panayotis Sendonas, Anastasiadis’in konsey üyelerini Berlin görüşmesi hakkında bilgilendirdiğini ve Kıbrıs Rum tarafının, arzu edilen çözüm şekli olan iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde bir diyaloğun hemen yeniden başlaması yönündeki samimi niyet ve kararlılığını vurguladığını ifade etti.
   Sendonas, Anastasiadis’in Berlin’deki görüşmede, müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik olumlu bir adım atıldığını düşündüğünü belirtirken Rum tarafının bilindik tezlerini de yineledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473