banner564

MEB korumasız kaldı

Rum polisinin kullandığı sahil güvenlik hücumbotları için personel aranıyor

MEB korumasız kaldı
banner598
  Rum polisine ait hücum botları kullanacak personelin işe alımı için 2004 yılında münhal açılarak sınav gerçekleştirildiğini, 8 kişinin ilk aşamayı geçmesinin ardından sınavı kazanamayan bir adayın Rum mahkemesinde dava açtığı belirtildi. 
   Fileleftror gazetesi, söz konusu adayın 2004 yılında açtığı davayı kazandığını ve sınavların geçersiz sayıldığını ancak polis teşkilatı yetkililerinin yeniden sınav yaparak, aynı kişileri yeniden atadığını belirtirken, ilk davayı açan şahsın tekrardan mahkemeye başvurduğunu ve davayı yeniden kazandığını ifade etti. Bu durumun 2006 ve 2010 yıllarında yapılan sınavlar ve yine aynı şahsın açtığı davalarla tekrarlandığını vurgulayan gazete, son olarak 2013 yılının Nisan ayında açılan sınav ve yapılan atamaların yine aynı sebeple mahkeme tarafından iptal edildiğini belirtti.
   Gazete, Rum polis teşkilatının ısrarla aynı kişileri atama ve mahkeme kararlarını görmezden gelmeyi sürdürmesi sebebiyle polisin hücum botlarının kaptansız kaldığını, bu durumun da Filistin ve Suriye’deki çatışmalar gibi ciddi olayların olduğu bir dönemde Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin güvenliği için tehlike arz ettiğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473