banner564

Mektup diplomasisi

Anastasiadis’den, Ban’dan sonra Downer’e de mesaj gönderdi

Mektup diplomasisi
banner598


   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a Kıbrıs sorununa ve ortak açıklamaya ilişkin gönderdiği mektubun ardından, Genel Sekreterin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’e de mektup gönderdi.

   Fileleftheros Gazetesi’ne  göre, Anastasiadis, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Çarşamba günü gerçekleştirilen Rum Ulusal Konsey toplantısının ardından Downer’e mektup gönderdiğini belirtti.
   Mektubun içeriğine değinmekten kaçınan Anastasiadis, Rum siyasi partilerin çoğunluğunun ve kamuoyunun Downer’e güvenmediğini ifade etmekle yetindi.
  Downer’in Pazartesi günü adaya gelmesinin beklendiğini belirten gazete, Anastasiadis’in mektubunun, Downer’in ziyareti öncesinde “tedbir amaçlı olduğunun düşünüldüğünü” vurguladı.
Anastasiadis ayrıca, AB Programları Koordinasyonu ve Kalkınması Genel Müdürlüğünü ziyareti sırasında Genel Sekreter Ban’a gönderdiği mektup konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladığını ve    Genel Sekreterden “tarafsızlık beklediği” mesajını verdi.
   Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nden “Güvenlik Konseyi ve zirve anlaşmalarının Kıbrıs sorununa ilişkin kararların uygulanması için aktiflik ve tarafsızlık beklediğini” ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 04:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473