banner564

Müdürler buluştu

Güney Kıbrıs, Yunanistan ver Lübnan’ın ‘3’lü ittifak’ görüşmeleri Atina’da başladı

Müdürler buluştu
banner598
Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Lübnan Dışişleri Bakanlıkları Genel Müdürlerinin, Atina’da üçlü bir görüşme yaptıkları haber verildi.
   Haravgi gazetesinde yer alan haberde, görüşmede, ekonomi, turizm, güvenlik, terörle mücadele, askeri işbirliği, denizcilik, tarım aynı zamanda çevre ve su konuları ile enerji alanlarındaki üçlü işbirliğinin güçlendirilmesinin ele alındığını belirtildi.
   Gazete, Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayanarak, Atina’da yapılan üçlü görüşmede, üç ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi için, bu yılın sonlarına doğru Dışişleri Bakanları düzeyinde bir üçlü görüşme yapılması konusunda mutabakata varıldığını da iletti.
   Yapılan üçlü görüşmenin, üç ülkenin dışişleri bakanlarının, üçlü istişare ve işbirliği çerçevesinin kurumsallaşmasına ilişkin kararının devamını teşkil ettiğini de yazan gazete, görüşmeye Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri, Büyükelçi Dimitrios Paraskevapulos, Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü, Büyükelçi Aleksandros Zinon ve Lübnan Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı, Büyükelçi Charbel Wehbi’nin katıldığını kaydetti.
    Gazete, yapılan açıklamada, Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın Mısır, İsrail ve Ürdün Krallığı ile de üçlü işbirliğinde bulunduğu anımsatıldı.
   Fileleftheros gazetesinde yer alan haberde ise, dün Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmelerin, güvenlik ve terör alanlarındaki bir dizi konuyla alakalı olduğunu, öte yandan Atina ile Güney Kıbrıs’ın, AB ile ilişkilerinde Beyrut’un köprüsü olacaklarını belirtti.
Gazete “edindiği bilgilere” de dayanarak, bu konuyla ilgili olarak, Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın Beyrut’a yönelik yardımının, ülkenin AB’ye yönelik ihracatlarıyla alakalı olacağını ifade etti.
Gazete bunun da ötesinde, Avrupa fonları sağlanması hedefiyle, “Akdeniz Birliği” çerçevesinde gerçekleştirilecek ortak inisiyatifler ve faaliyetlerle ilgili bir ilk görüşme yapıldığını da ekledi.

Lübnan’a 20 milyon Euro’luk silah

   Bu arada gazete, Rum Yönetimi’nin Lübnan’a, ülkenin silahlı kuvvetlerinin güçlenmesi için 20 milyon Euro değerinde silah hibe ettiğini de yazdı.
Gazete Rum Yönetimi’nin, mülteci kriziyle karşı karşıya olan Lübnan’a, tıbbi malzeme gönderdiğini de ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473