banner564

Bu işi biliyorlar

Rum Yönetimi, hem İsrail’i, hem de Filistin’i memnun etti

Bu işi biliyorlar
banner598
Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın temsilcisi, Filistin eski Dışişleri Bakanı ve Fatah Partisi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Nabeel Shaath’ın, Rum kesimindeki temaslarını dün tamamladığı haber verildi.
Fileleftheros gazetesi, “Abbas’ın Temsilcisi Sessizce Ayrıldı… (Shaath) Filistinlilerin Kıbrıs-İsrail İlişkilerinden Etkilenmeyeceği Konusunda Emin- Averof’tan İzahat Aldı” başlıklı haberinde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın temsilcisi Nabeel Shaath’ın Güney Kıbrıs temaslarını dün “Lefkoşa’nın İsrail ile olan ilişkilerinin, Filistin halkına yönelik stratejik taahhütlerini baltalamayacağı güvencesi ile tamamladığını” yazdı.
   Gazeteye göre, Güney Kıbrıs temaslarını tamamlamasından önce bir basın toplantısı düzenleyen Filistinli yetkili, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’tan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e bir mesaj getirdiğini de söyledi ancak daha fazla detay vermekten kaçındı.
Gazeteye göre, Shaath, Filistin meselesi konusundaki Fransız inisiyatifi konusunda ise 29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek hazırlık toplantısına katılması yönünde, Rum kesimini teşvik ettiğini de ifade etti.
Rum Yönetimi adına toplantıya katılıp katılmayacağı hususunda, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’ten yanıt beklendiğini de dile getiren Filistinli yetkili, Filistin’in, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun geçtiğimiz Ocak ayında “Jerusalem Post” gazetesinde yer alan demecinin ardından, Rum kesiminin olası bir şekilde değişmesi konusunda endişe ifade ettiğini de dile getirdi.
Gazeteye göre, Shaath, Neofitu’nun bahse konu demeçte söylediklerinin kendisine doğru aktarılmadığını ifade ettiğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474