banner564

Ne kadar doğru?

Theoharus “Kıbrıs Ccumhuriyeti’ni savunan Kıbrıslı Türkler AP’de bizi temsil edebilir” dedi

Ne kadar doğru?
banner598

 

   DİSİ’li Avrupa Milletvekili Eleni Theoharus sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni savunan ve ona saygı duyan Kıbrıslı Türklerin seçme ve Avrupa Parlamentosu’nda Kıbrıs Cumhuriyeti’ni temsil etme hakkına sahip olduğunu, herhangi başka bir gelişmenin saptırma ve yasadışılık olacağını” iddia etti.
   Fileleftheros Gazetesi, DİSİ Başkanı Averof Nofitu’nun önceki gün,  Avrupa Komisyonu ve Güney Kıbrıs’taki Avrupa Parlamentosu Ofisi temsilcileri Yorgos Markopuliotis ve Aleksandre Attalidu ile Beşparmak Dağları’nın durumunu ve beklenmekte olan Avrupa seçimlerini görüştüğünü yazdı.
   Neofitu’nun Markopuliotis ve Attalidu ile görüşmelerinde, DİSİ’li Avrupa Miletvekilleri Eleni Theoharus, Andreas Pitsillidis ve DİSİ Milletvekili Nikos Nuris de hazır bulundu.

 

Beşparmaklar da ele alındı

 

Theoharus,  daha sonra yaptığı açıklamada, Theoharus, Beşparmakları’da devam eden “ekolojik yıkımı”, bu konuda Avrupa Parlamentosu ve Komisyon aracılığıyla yaptıkları çeşitli engelleme girişimlerini masaya yatırdıklarını anlattı.
Theoharus, Avrupa seçimlerinde sandık başına gitmeyenlerin oranını düşürmeme, mümkün olduğunca çok katılım sağlama yöntemlerini ve Kıbrıslı Türklerin katılımı konularını da ele aldıklarını belirtti.



Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 03:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474