banner564

Öfke dorukta

AKEL ile Avrupa Birleşik Solu, Maraş konusunda ortak panel düzenledi

Öfke dorukta
banner598

   Rum Komünist AKEL ile Avrupa Birleşik Solu/Kuzey Yeşil Sol Grubu’nun Maraş konulu bir panel düzenlediği haber verildi.

   Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu panelde yaptığı konuşmada “Türkiye’nin, Crans Montana’nın akabindeki uzun süreli çıkmazın meydana getirdiği olumsuz ortamda, saldırganlığını artırdığını ve yeni bölücü oldubittiler meydana getirmeye çalıştığını” iddia etti.
   Kiprianu, Maraş konusundaki bilindik söylemlerini yinelediği konuşmasında, “Türkiye’nin Maraş’taki eyleminin yasadışı olduğunu ve kınanması gerektiğini” de ileri sürdü.
   Rum Dışişleri eski Bakanı Yoannis Kasulidis de panelde yaptığı konuşmada müzakerelerin yeniden başlamasının ve Kıbrıs sorununun çözümünün kapalı bölge Maraş’ın yerleşime açılmasının engellenmesi ve buna ilişkin kararın bir kenara konmasının en esaslı yolu olduğunu ileri sürdü.

Göçmenler tepkili

   Sözde “Maraş Belediye Başkanı” Simos Yoannu da panelde söz alarak, “Maraş kökenlilerde bugünlerde şok, kızgınlık ve öfke duygularının hakim olduğunu” söyledi.
Almanya Parlamentosu Sol Parti Grup Temsilcisi Sevim Dağdelen de konuşmasında, Maraş’ın sahil şeridinin açılması kararından ötürü Türkiye’ye eleştirilerde bulundu.
   Avrupa Birleşik Solu/Kuzey Yeşil Sol Grubu başkanı da panelde yayımlanan video mesajında, “Maraş’ın kapalı bölgesindeki bu müdahalenin BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarının bariz ihlalini teşkil ettiğini” iddia etti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 4 yıl Önce

crans montana na bir sana 2 yeni duzen duzulencilere 3 havladigina gore durmak yok yola devam dogru yoldayiz zamani gelince limasol larnaka baf ege adalari

Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 4 yıl Önce

Bizleri temsil iddiasında olanlar ve Annan Plânı çerçevesinde çok tavizler verildi.Kendileri kabul etmediler.Kabahat kendilerinde.

xyz
xyz - 4 yıl Önce

Allah Allah ne zaman cukurdan doruklara tirmandiniz isiniz gucunuz ona buna yalvarip yakarip aglamak merak etme sana 3 5 kilo halisinden maras dondurmasi yollariz atesin soner

xyz
xyz - 4 yıl Önce

sikma bu kadar kendini rahat ol yoksa ya balatayi yakacaksiniz ya hemoroid olacaksiniz yeni duzenciler gibi bir de ince hastaliga kansere yakalanirsaniz isimiz is

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474