banner564

OHI’ler başladı

Güneydeki EDEK Partisi, müzakerelerin başlaması arifesinde iki bölgeli federasyonu reddetme kararı aldı

OHI’ler başladı
banner598
   Güney Kıbrıs’taki sözde sosyalist EDEK Partisi, müzakerelerin yeniden başlaması arifesinde federal çözüm aleyhinde karar üretti.
   Rum  basınına göre; EDEK Merkez Komitesi önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda, iki toplumlu, iki kesimli federasyonu reddetme kararı aldı.
   Simerini gazetesi; partinin başkanlığına Marinos Sizopulos’un seçilmesinin ardından Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin politikada izlenen değişimin netleştiğini, parti merkez komitesinin Pazar günkü toplantısında, Kıbrıs sorununun çözüm şekli olarak artık iki toplumlu, iki kesimli federasyon çözümünün desteklenmeyeceği yönünde karar alındığını yazdı.
   Gazete, parti merkez komitesinin bu kararının 14 Haziran tarihinde yapılacak kongresinde onaya sunulacağını belirtirken Kıbrıs sorununda uygulanması gereken çözüm şekli ve Kıbrıs Rum tarafının benimsemesi gereken yeni parametrelerin neler olduğuna da açıklamada yer verildiğini aktardı.
   Parti açıklamasında, “federasyonun iki kesimlilik ve de özellikle iki toplumluluk olgusuyla var olamayacağını iddia ederek partinin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamı ve gerçek bir demokrasi yönetimi olan bir devlete dönüştürülmesi yönünde mücadele edeceği” belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474