banner564

Ölümle tehdit edildi

Türk ve Rum gazeteciler için sözlük hazırlayan ekipte yer alan gazeteci Maria Siakalli’ye "Türkiye'nin ajanı” suçlaması

Ölümle tehdit edildi
banner598

 Kıbrıs'ta Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) desteğiyle Türk ve Rum gazeteciler için hazırlanan ve "işgal", "Attila", "sınır", "kapılar", "Rum lider", "Rum yönetimi", "yasa dışı liman", "gavur", "Kuzey Kıbrıs-Güney Kıbrıs", "anavatan", "işgal askeri", "barış kuvvetleri" gibi sözlerin kullanılmaması tavsiye edilen sözlük tartışmaya neden oldu. "Önem Taşıyan Kelimeler" adlı sözlüğü hazırlayan ekipte yer alan Kıbrıslı Rum Edebiyatçılar Birliği Genel Sekreteri, gazeteci Maria Siakalli, "Türkiye'nin ajanı olduğu" iddiasıyla ölümle tehdit edildi.

Bu sözlerin de yer aldığı 56 sayfalık sözlüğün AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Desir'in Ada'ya yaptığı ziyaretten sonra dağıtılması Güney Kıbrıs'ta tartışma yarattı.

Rum lider Anastasiadis tepki gösterdi
Rum yönetimi sözlüğü desteklemedikleri yönünde açıklama yaptı. Rum lider Nikos Anastasiadis, "Başkan olarak değil, vatandaş olarak konuşuyorum. İşgal, işgaldir. BM kararları vardır. Tarihi görmezden gelemeyiz. Kıbrıs sorunu eylemlerle çözülecek, söylemlerle değil" dedi. 

Siakalli: Ölüm tehditleri alıyorum
Tepkilerin odağındaki isim Kıbrıslı Rum Edebiyatçılar Birliği Genel Sekreteri, gazeteci Maria Siakalli'nin ise Türkiye'nin ajanı olduğu iddia edildi. Tepkilerle ilgili konuşan Siakalli, "Sözlük hiçbir şeyi, özellikle de o kelimeleri kaldırmak için gelmedi. Okunursa, kaldırmak şöyle dursun, uzlaşma sağlanmadığına vurgu yapıldığı görülür" açıklaması yaptı. Siakalli, "Ölüm tehditleri alıyorum, küfürlere ve seksist yorumlara maruz kalıyorum. Lisansüstü eğitimimi Türkiye'de yaptım diye Türklerin ajanı olduğum ve finanse edildiğim söylendi. Günlerdir gazetecilerin susturulmasından söz eden bazı kanallar bizi susturuyor" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473