banner564

Olumlu adım

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, Akıncı ile Anastasiadis’in 9 Ağustos’da yapacağı görüşmeye destek verdi

Olumlu adım
banner598

 Yunanistan Başbakan Kyriakos Mitsotakis, Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını sorgulamakta ısrar etmeyi sürdürdükçe Kıbrıs ve Yunanistan’ın eşgüdümlü faaliyetlerinin devam edeceğini açıkladı.

Mitsotakis bu açıklamayı Rum Başkanlık Sarayında Nikos Anastasiades tarafından onuruna verilen resmi akşam yemeğinde yaptı.
    Nikos Anastasiades ise 9 Ağustos tarihinde Kıbrıs Türk Toplumu Lideri Mustafa Akıncı ile yapacağı gayri resmi görüşmeye kararlılıkla katılacağını belirtti.
    Türkiye’nin, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki yasadışı faaliyetleri ve Türk işgali altındaki bölgelerde bulunan kapalı Maraş kentine envanter çalışmaları için uzmanlardan oluşan bir ekibin girmesi konusuna değinen Anastasiades, bu tür eylemlerin 9 Ağustos’ta Kıbrıs Türk Toplumu Lideri ile yapacağı görüşmenin arifesinde yer alan kabul edilmez gelişmeler olduğunu belirtti.
   Anastasiades, Kıbrıs Rum tarafının siyasi eşitliği öngören BM kararları dâhil tüm kararlara saygılı olduğunu defalarca ifade ettiğini belirtti.
 
Dış politikanın önceliği
 
   Konuk Başbakan Mitsotakis de, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasının Yunanistan’ın dış politikasının öncelliği olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs sorununun bir istila ve işgal sorunu olduğuna işaret etti.
    Kıbrıs ve Yunanistan’ın, Kıbrıs’ın MEB’indeki Türk hodri meydan tavrının ele alınması amacıyla ikili işbirliği konusuna değinen Mitsotakis, Ankara’nın uluslararası çağrıya önem vermedikçe ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını sorgulamakta ısrar etmeyi sürdürdükçe, Kıbrıs ve Yunanistan’ın eşgüdümlü faaliyetlerinin devam edeceğini vurguladı.
    Kyriakos Mitsotakis,Anastasiades ve Akıncı arasında 9 Ağustos’ta yapılacak görüşmeyi “olumlu bir gelişme” olarak niteledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474