banner564

Rumları da kutladı

Swoboda, Kıbrıslı Türklerin AP seçimlerine katılmalarının çok önemli olduğunu söyledi

Rumları da kutladı
banner598

   Avrupa Parlamentosu’ndaki Sosyalistlerin İlerici İttifakı Başkanı Hannes Swoboda, Kıbrıs Türk tarafının, Rum tarafının güven yaratıcı önlemler (GYÖ) paketine olumlu yaklaşmasının ve Kıbrıslı Türklerin beklenmekte olan Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmalarının çok olumlu bir adım olacağı görüşünü savundu.

   Fileleftheros Gazetesi’ne göre,  Hannes Swoboda, Rum tarafının güven yaratıcı önlemler paketinin çok iyi olduğunu savunarak, Kıbrıs Türk tarafının bu pakete olumlu tepki vermesi gerektiği iddiasında bulundu.

   Güney Kıbrıs’ta bulunan Swoboda, önceki gün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüştü, görüşmede Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis de hazır bulundu.
Görüşme sonrasında basına açıklama yapan Swoboda, Rum tarafının güven yaratıcı önlemler paketinin “çok iyi olduğunu” iddia ederek, Kıbrıs Türk tarafının buna “olumlu tepki vermesi gerektiğini” savundu.

“AB temsilci atamalı”


Rum yönetiminin, “AB’nin Kıbrıs sorununun çözüm çabalarındaki rolünün, bir temsilci atayarak artırılması gerektiği” görüşünü benimseyen Swoboda, AB’nin Kıbrıs sorununa daha çok katılım göstermesi gerektiğini, bir temsilci atamasının iki taraf arasında çözüm bulunmasına yardımcı olacağını ileri sürdü.
Hannes Swoboda, Kıbrıs sorununa Avrupa müktesebatına ve AB’nin işleyiş sistemine uygun bir çözüm bulunmasının şart olduğu görüşünü de ortaya koyarak şunları iddia etti:
“Ülkedeki iki taraf egemenliklerinde çok bağımsız olursa AB içerisinde tek ülke olamaz, bu da alınması gereken kararlarda birçok zorluk yaratır. Kıbrıslı Rumların masaya koyduğu öneriler gerçekten iyi ve Kıbrıs sorununun çözümü yönünde ileri doğru atılmış büyük bir adımdır.”

AP seçimleri


Yaklaşmakta olan Avrupa Parlamentosu seçimlerine de değinen Swoboda, Kıbrıslı Türklerin bu seçimlere katılmasının çok yardımcı ve ileri doğru bir adım olacağı görüşünü savunarak,  şöyle devam etti:
“Her şeyin iyi gittiğine Kıbrıslı Türkleri temin etmek üzere seçimlere gözlemci gelmesi olanaklarını da konuştuk. Avrupa Parlamentosu’nda Kıbrıslı Türklerin temsilcisi olması da Kıbrıs’ın bütünleşmesinin ileri götürülmesi yönünde önemli bir adım olacak.”

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 03:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474