banner564

Sadece DİKO eleştirdi

Rum lider Anastasiadis’in New York’a gitmesi partiler tarafından olumlu karşılandı

Sadece DİKO eleştirdi
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önceki gün gece toplanan Ulusal Konsey toplantısında Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında bilgi vermesi ve Rum siyasi parti liderlerinin açıklamaları Rum basınında yer aldı.
Rum basınına göre, DİSİ Başkanı Averof Neofitu ve AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Ulusal Konsey toplantısının ardından açıklama yapmaktan kaçınırken, DİKO haricinde diğer siyasi partiler de eleştiri yöneltmekten kaçındı.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazetelere göre, toplantıda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasaidis’in, “Cenevre’de Kıbrıs’a ilişkin yeni bir konferansın toplanması konusunda olumsuz olmayacağı” ve “Güvenlik konusunda özlü görüşmenin yapılması için Cenevre’ye gitmeye hazır olduğu” olguları ortaya çıktı.
Gazete, Anastasiadis’in, “güvenlik konusunda özlü görüşme yapılması için Cenevre’ye gitmeye hazır olduğu” şeklindeki tutumunun, Rum liderin daha önce savunduğu “Cenevre’ye güvenlik konusunu görüşmek için gideceği, sonuç alınması halinde de toprak ve diğer konulara geçilmesi” görüşünden vazgeçmesi şeklinde yorumlandığını yazdı.
Gazete ayrıca “Güvenlik” konusundaki görüşmenin, ölçülebilir kriterler temelinde yapılması, bir diğer deyişle, geçen ocak ayında teknokratlar düzeyinde yapılan görüşme sırasında beş tarafca hazırlanan sorulara yönelik yanıtların sunulmasının talep edileceğini belirtti.
İki liderin beşli konferans konusunda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile anlaşmaya varması durumunda, Türkiye ve Yunanistan’ın görüşlerini netleştirmemesine bağlı olarak garantör güçlerin buna olumlu yanıt vereceği konusunun da netleşmediğine vurgu yapıldı.
Habere göre, Anastasiadis, enerji konusunda, enerji planlarında geri adım atılmayacağı, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerden programın etkilenmeyeceği yönünde teyitlerde de bulundu.

DİKO hariç partilerden eleştiri yok 
Alithia gazetesi, DİSİ Başkanı Averof Neofitu ve AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Ulusal Konsey toplantısının ardından açıklama yapmaktan kaçınarak, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e New York’ta başarılar dilediğini yazdı.
Gazete DİKO haricinde diğer siyasi partilerin de, New York öncesinde Anastasiadis’e eleştiri yöneltmekten kaçındığını belirtti.
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, 9 yıldan beridir izlenilen politikanın bütünlüklü başarısızlığa uğraması ışığında Kıbrıs sorununda yeni bir stratejiye gereksinim olduğunu ifade etti.
Papadopulos, kendisinin ayrıca yapılan bilgilendirmeden memnun olmadığını da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473