banner564

“Siyasi cesarete sahip”

Eski Rum lideri Hristofyas, “Şimdi karşımızda Denktaş ve Eroğlu değil Akıncı var” dedi ve çözüm için umutlu konuştu

“Siyasi cesarete sahip”
banner598
Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas, yeniden başlayacak olan Kıbrıs müzakerelerinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e iyi şanslar dilerken “Artık karşımızda Denktaş ve Eroğlu yok, siyasi cesarete sahip Akıncı var” dedi.
Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, Kıbrıs sorununun içinden geçmekte olduğu ilginç ve zor anların, seçim kampanyaları ve geçmişin dalgalanmalarını aşmakta olduğunu dile getiren Hristofyas, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e başlayacak olan müzakerelerde iyi şanslar diledi ve buna eş zamanlı olarak bazı uyarılarda da bulundu.
Gazeteye göre Hristofyas, kendi hükümeti dönemiyle kıyaslama da yaparak, Anastasiadis hükümetinin gerek Kıbrıs sorunu gerek ekonomi konusunda, bugüne kadar gerçekleştirdiği icraatlarıyla ilgili eleştirilerde de bulundu.

Türkiye’nin rolü önemli
Türkiye’nin süreçteki rolünü hafife alanların kesinlikle hata yaptığını ve Türkiye’nin çözüm için gerçek bir irade sergilemesinin çok önemli olduğunu dile getiren Hristofyas, “Şimdi ne Denktaş ne de Eroğlu ile müzakerede bulunmayacaklarını; karşılarında Mustafa Akıncı olacağını” ifade etti.
Hristofyas, “Akıncı’nın cumhurbaşkanlığına seçilmesinden hemen sonra Türkiye’ye bağımlılıktan uzaklaştığı sinyalini verecek siyasi cesarete sahip olduğunu” da öne sürdü ve bunun müzakere masasında da bu şekilde sürmesini umduğunu belirtti.
Herkesin çözüm için acele ettiklerinin farkında olmalarını umduğunu, ancak bunun “ekspres” veya “elektroşok” bir çözümden ibaret olmadığını ifade eden Hristofyas, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin Türkiye ile iki toplumdaki milliyetçilerin tutumlarına bağlı olduğunu ileri sürdü.
Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile vardıkları görüş birliklerinin, Kıbrıs sorununun çözümü için ortaya konulan en bütünlüklü, fonksiyonel ve bütünleştirici öneri olduğunu da savunan Hristofyas, müzakerelerin başarısının iki müzakereciye, aynı zamanda dış faktörlere ve onların takınacağı tutuma bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473