banner564

Sondaj gerilimi

Avrupa Konseyşi, Anastasiadis’in girişimleri çerçevesinde bugün ve yarın Türkiye’yi görüşecek

Sondaj gerilimi
banner598

   Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in talebinin ardından, “Türk ihlalleri” konusunda nihai kararların alınacağı Avrupa Konseyi toplantısınının bugün gerçekleşeceğini söyledi.

   Prodromu’nun bugün ve yarın yapılacak olan Avrupa Konseyi toplantısında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e eşlik edeceğini yazdı.
   Şimdi devlet başkanlarıyla yapılacak olan Avrupa Konseyi toplantısını bekleyeceklerini dile getiren Prodromu, hedefin AB’deki ortaklarının görüş birliği içerisinde ifade edilen dayanışmasının, Türkiye’nin sürdürdüğü istikrarsızlaştırıcı hareketler açısından caydırıcı olması olduğunu dile getirdi.
   Fileleftheros gazetesine göre DİSİ partisi konuyla ilgili açıklamasında, Avrupa Birliği’nin, alınan kararların rehberliğinde, bir yol olduğunu ve pratikte ileri sürülen “Türk saldırganlığının” durdurulabileceğini gösterdiğini ileri sürdü.
AKEL partisi de açıklamasında “AB’nin ileriye götürdüğü önlemlerin olumlu olduğunu, ancak yeterli olmadığı gibi Kıbrıs MEB’i alanında ifade edilen Türk saldırganlığı, yasadışılığı ve provokasyonlarının boyutuna da denk olmadığını” savundu.
AKEL “Türkiye’nin Kıbrıs’tan ayrılması gerektiğini ve bunun da yalnızca Kıbrıs sorununun çözümüyle sağlanabileceğini” iddialarına ekledi.
DİKO açıklamasında, AB’nin kararlarının, siyasi irade olması şartıyla sözde “Türk yayılmacılığının” ele alınması yolları olduğunu kanıtladığını ileri sürerken, EDEK ise açıklamasında kararların doğru gidişatta olduklarını belirterek, bunların lafta kalmaması ve uygulanmaya başlamasını umduğunu dile getirdi.
Gazete Dayanışma Hareketi, Ekologlar, Vatandaşlar İttifakı, ELAM ve Demokratik Cephe partilerinin de yaptıkları açıklamalarda kararlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474