banner564

Sondaj gerilimi

Fransız donanmasına bağlı 2 geminin Larnaka limanına demirlediği ve olası Türk müdahalesine karşı hazırlık yapıldığı bildirildi

 Sondaj gerilimi
banner598
 Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği yeni sondaj aramasını gerçekleştirecek olan West Capella gemisinin adaya gelmesinden sonra Fransa’nın bazı önlemler aldığı bildirildi. 
   Lübnan’daki Barış Gücü’ne katılan Fransa Deniz Kuvvetleri’ne bağlı iki firkateynin, bu amaç için gönderildiğini ve ihtiyatlı bir şekilde Larnaka Limanı’na demirlediğini yazan Rum basını, bunların “Languedoc” ve “La Fayette” isimli firkateynler olduğunu ifade etti.
   Alithia gazetesi, 2 firkateynin, Lübnan Barış Gücü’ndeki yükümlülüklerine paralel olarak, sondaj makinesine güvenli bir mesafede, belirli aralıklarla ve ortaya çıkacak şartlara uygun devriye gezeceklerini vurguladı.
   Gemilerin Larnaka Limanı’ndan ikmal yaptığını da kaydeden gazete, Fransızların ayrıca, 11’inci parseldeki sondaj sırasında ortaya çıkacak koşullara uygun olarak, havadan gözlem yapmaya ve Lübnan’daki güce bağlı uçaklarla katkı yapmaya hazır olduklarını da belirtti.
  ‘Türk meydan okumalarının’ başladığı iddiasında bulunan gazete, Türkiye’nin, Kıbrıs’ın kuzeyinde tatbikatlar yaparken, savaş uçaklarının da sondajın gerçekleştirileceği bölge ve Ramform Hyperion gemisinin sismografik araştırmalar yapacağı bölgeye yönelik olarak, Kıbrıs’ın güneyinde uçmakta olduklarını ileri sürdü.
   Uçuşların çok yüksek irtifada gerçekleştirildiğini de kaydeden gazete, öte yandan bölgede bir Amerikan uçak gemisinin de bulunduğunu ve bundan Suriye’ye hava operasyonları gerçekleştirildiğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474