banner564

‘Tahrik’ ediyor

Barbaros Hayrettin paşa gemisinin faaliyetleri rahatsız etti

‘Tahrik’ ediyor
banner598

    Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine tepki gösteren Rum siyasileri, bunun ‘tahrik’ anlamına geldiğini iddia ettiler.

   Simerini “Yeniden MEB’te Volta Atıyor... Partiler Ankara’nın Kıbrıs MEB’i İçerisinde Hidrokarbon Aramalarıyla İlgili Yeni Tahriğini Kınıyor” başlığıyla yansıttığı haberinde Rum siyasi partileri tarafından yapılan açıklamalara yer verdi.
   Habere göre DİKO, Basın Sözcüsü Hristiana Erotokritu aracılığıyla yaptığı açıklamada Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin Rum Yönetimi’nin tek yanlı münhasır ekonomik bölge ilan ettiği deniz bölgesi içerisindeki hareketlerini “ihlal” ve “tahrik” olarak niteledi ve bunun görmezden gelinemeyeceğini savundu. Rum Yönetimi’ni, BM nezdinde “gerekli girişimlerde” bulunmaya ve Barbaros’un faaliyetlerinin, “Türk tarafını da ilgilendiren ana yönler ‘kapatılmadan’ başlamaması gereken müzakerelerin yeniden başlaması çabalarına ölümcül darbe vurduğu mesajını vermeye” çağırdı.

Egemenlik haklarına müdahale

 

   EDEK Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin sözde Rum “MEB’inin 4, 5 ve 6’ncı parselleri” içerisindeki faaliyetlerinin sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına karşı tahrik” diye niteledi. “Hükümeti, Türk tahriklerine karşı pasiflikten vazgeçmeye çağırıyoruz” diyen EDEK durumun BM’ye ve AB’ye şikâyet edilmesini istedi.
   EURO.KO Başkan Vekili Mihalis Yorgallas Türkiye’nin Kıbrıs’ın Batı denizinde 13 Mayıs’a kadar araştırma yapacağını açıklamasının “sondaj kuyularının güvenliği” konusunu yeniden gündeme getirdiğini savunarak “doğal gazı değerlendirme çabalarımızın başarısı sondaj kuyularının güvenliğine bağlıdır. Bu koruma örgütünü yaratmak için ilgili ülkelerle işbirliğine gitmeliyiz” görüşünü ortaya koydu.
   Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu “Kıbrıs Rum tarafının uslu çocuk günlerinin son bulması gerek” vurgusunu yaparak Türkiye’nin BM’ye ve AB’ye şikâyet edilmesini istedi.


Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474