banner564

Taraflar uzlaştı!

Müzakerelerin yeniden başlamasıyla ilgili gündemin hazır olduğu bildirildi

Taraflar uzlaştı!
banner598
   Birleşmiş Milletler’in (BM) Kıbrıs müzakerelerinin Nisan ayında yeniden başlaması için gerekli ortamı hazırladığı, hatta ‘taraflarla uzlaşı halinde’ gündemin belirlendiği iddia edildi.
   Fileleftheros Gazetesi’ne göre BM, müzakerelerin Rum tarafının masadan kalkmasıyla koptuğu geçen Eylül ayından önce uzlaşılanların rehberliğinde müzakere gündeminin belirlenmiş, daha çok da uzlaşılmış olduğuna inanıyor. Bu nedenle de müzakereler başlar başlamaz mülkiyet, toprak, yönetim (yetki paylaşımı) gibi “dikenli” diye tabir edilen konulara, bazıları arasında bağlantı kurularak girilecek.
   Habere göre müzakerelerin yeniden başlamasına dair ilan gerek BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide gerekse Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından ortaklaşa yapılacak.
   BM, NAVTEX’in süresi sona erer ermez liderler arasında en azından bir görüşme ayarlamaya çalıştı ancak Anastasiadis BM’ye, KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala böyle bir görüşme arzu etmediğini açıkça söyledi.
   Gazete Eide’nin (Türkiye’den, Navtex’i yenilemeyeceğine dair) aldığı taahhüt doğru çıkarsa, müzakerelerin Mayıs ayının ilk yarısında başlayacağını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473