banner564

‘Tehlike çanları çalıyor’

Rum Otelciler Birliği, Kuzey Kıbrıs’ta 5 yıldızlı otel inşaatlarının arttığını ve yatak kapasitesinin 30 bine yaklaştığını belirterek, korku mesajı yayınladı:

‘Tehlike çanları çalıyor’
banner598

    Rum Otelciler Birliği (PASİKSE) tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs’taki turizm faaliyetlerinin ‘ciddi rekabet ortamı’ yarattığı belirtildi. 

   KKTC’de 5 yıldızlı otel yatırımlarının devam ettiğini, yatak kapasitesinin 30 bine çıkacağını ve turizm gelirlerinin ilk defa 850 milyon dolara ulaştığını duyuran örgüt, bunun ciddi endişelere yol açtığını kaydetti.
   Alithia gazetesi, “İşgal Altındaki Bölgeler: Turizm’de Kuluçka Altındaki Yeni Rakibimiz- PASİKSE Tehlike Çanlarını Çalıyor” başlıklarıyla manşetten yayınladığı haberinde, Kuzey Kıbrıs’ın 2017 yılında turizmden elde ettiği gelirin 850 milyon dolara ulaştığını ve bunun son 10 yılın gelirlerinin rekorunu teşkil ettiğini yazdı.
   Önümüzdeki yıllarda Kuzey Kıbrıs’taki otel yatak kapasitesinin 30 bine ulaşmasının beklendiğini yazan gazete, Rum tarafındaki turizmin iyi gidebileceğini ancak tehlikelerin pusuda olmadığı anlamına gelmediğini belirtti.
   Haberde yer alan PASİKSE’nin açıklamasında, “Birleşik Krallık, Almanya, İsrail, İskandinavya, Rusya, Ukrayna ve diğer pazarlarda yoğun bir şekilde tanıtılan ve her gün bir yenisi eklenen yeni büyük otel komplekslerinin, her gün biraz daha büyüyen  Kuzey Kıbrıs turizmini, özgür bölgelerin kuluçka altındaki yeni rakibi haline getirdiği” kaydedildi.
Gazeteye göre, PASİKSE açıklamasının devamında, inşaat faaliyetleri yüzünden Kuzey Kıbrıs’tan kaynaklanan rekabetin sürekli artmasının beklendiğini ve bunun Güney Kıbrıs karşısında, haksız rekabet koşulları meydana getirmekte olduğunu da iddialarına ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474