banner564

‘Tümü Rumca konuşuyor’

Akıncılar yolunun 54 yıl sonra Rumlar için de kullanılır hale gelmesi Alithia gazetesinde haber oldu

‘Tümü Rumca konuşuyor’
banner598
Akıncılar köyüne ulaşımı kolaylaştıran yeni yolla köyün artık Kıbrıslı Rumlarca da ziyaret ediliyor olması, Anastasiadis’in görüşlerini destekleyen Alithia gazetesinde haber oldu.
   Alithia muhabirlerinin geçtiğimiz çarşamba günü Akıncılar’ı ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla yaptıkları röportajlar, gazetenin dünkü sayısında geniş bir şekilde yayımlandı.
   Gazete “54 Yıl Sonra Kıbrıslı Rumlar İçin de Ulaşılabilir… Lurucina (Akıncılar) İçin Timbu (Ercan) Bölgesinde Askeri Bölge Dışından Yeni Geçit” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, muhabirlerinin geçtiğimiz çarşamba günü bir tanıdıklarının yardımıyla Akıncılar’a gittiklerini ve köyü gezerek, köy sakinleriyle röportajlar yaptıklarını yazdı.
   Gazete, fotoğraflarla aktardığı haberinde, Akıncılar köyünün tarihçesine yer verirken, köyde küçük büyük herkesin Rumca konuştuğunu ve köy sakinlerinin, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasını istediğini kaydetti.
   Haberde, Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros’un da sözlerine yer verilerek, Barbaros’un, köyün Rumların erişimine açılmış olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ettiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474