banner564

Türkiye zirvesi

Akıncı’nın, İstanbul’dan yaptığı uyarı sonrasında Anastasiadis ‘sondaj çalışmaları’ hakkında kritik bir toplantı yaptı

 Türkiye zirvesi
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Güney Kıbrıs’ın doğal gaz konusunda yeni bir sondaj çalışması başlatması halinde Temmuz ayında gerilim yaşanabileceği yönündeki uyarıları üzerine Rum Başkanlık sarayında kritik bir zirve toplantısı gerçekleştirildi.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Jeostratejik Araştırmalar Konseyi” üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye’nin ‘olası müdahaleleri’ konusunu ele aldı.
   Fileleftheros gazetesi; sözkonusu toplantıda Türkiye’nin yalnızca bölgede değil, genel anlamdaki jeostratejik hedefleriyle ilgili fikir teatisinde bulunulduğunu kaydetti.
   Anastasiadis’in elinde, Jeostratejik Araştırmalar Konseyi’nin Türkiye konusunda yaptığı bir çalışmanın bulunduğunu yazan gazete, toplantıda Rusya-Türkiye ve ABD-Türkiye ilişkilerinin de ele alındığını ekledi.
    Haravgi ise “Türkiye’nin Kışkırtıcı Faaliyetleriyle İlgili Çalışma” başlıklı haberinde, Jeostratejik Araştırmalar Konseyi toplantısında, Türkiye’deki durum, Kıbrıs sorunundaki bir sonraki adımlar, aynı zamanda enerji planlamalarının ele alındığını yazdı.
   Gazete, Konsey’in “yasadışı” oldukları ileri sürülen Türk Navtex’leriyle ilgili görüşünün, “bunların açık ihlaller olmasına rağmen, enerji, araştırmalar ve jeostratejik program aşamasında, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin faaliyetleri ile planlamalarını pratik aşamada etkilemedikleri” şeklinde olduğunu da belirtti

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474