banner564

Duyarlılık gösterin

Elektriği kesilen ve Selvilitepe’deki hizmetleri aksayan BRT’nin, yayınlarına devamı için kurum müdürü Kıb-Tek’e çağrı yaptı

Duyarlılık gösterin
banner598

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan, kurumun elektrik borcunun gecikme faiziyle ortaya çıkmış bir meblağ olduğunu ifade ederek, Elektrik Kurumu’yla bir süredir yaptıkları görüşmelerde borcun 120 taksite bölünmesi konusunda anlaştıklarını kaydetti.

Borcundan dolayı BRTK’nın elektriğinin önceki gün kesilmesi üzerine açıklama yapan Tümerkan, “Borcu öngörülen takvim çerçevesinde ödeyeceğiz dedikten sonra elektriklerimizin kesilmesi sürpriz oldu” ifadelerini kullandı.

 

Kamuoyundan özür diledi

Tümerkan, Selvilitepe’deki hizmetlerin aksamasından dolayı kamuoyundan da özür diledi.

Yazılı açıklamasında, “Bizim için büyük bir sürpriz oldu. Önce merkez binanın sonra da vericilerimizin elektriği kesildi” diyen Tümerkan, bu borcun bugünün borcu olmadığını, gecikme faiziyle ortaya çıkmış bir meblağın söz konusu Betpas olduğunu belirtti.

 

Kıb-Tek’e duyarlılık çağrısı

Bu borcun ne olacağı konusunda uzun süredir Elektrik Kurumu’yla görüştüklerini ifade eden Tümerkan, borcun yeniden yapılandırılması ve taksitlendirilmesini araştırdıklarını, sonunda 120 taksite bölünerek belli periyotlarla ödenmesine karar verildiğini ifade etti.

Selvilitepe’deki verici merkezine mazot taşınmasında sıkıntılar olabileceğine işaret eden Tümerkan, öğle saatlerine kadar jeneratörle yayınların sürdüğünü kaydetti.

BRT’nin stratejik bir öneme sahip olduğunu, tüm özel radyo ve televizyonların BRT üzerinden yayın yaptığını belirten Tümerkan, telekomünikasyon dairesi, sahil güvenlik ve polis gibi birçok kuruma da hizmet sağlandığını ifade etti. “KIB-TEK kadar BRT’nin de önemi büyüktür” diyen Tümerkan, Elektrik Kurumu’na çağrıda bulunarak, konuyla ilgili daha sorumlu ve yapıcı bir tutum sergilemesini beklediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473