banner564

Yol haritası belirlendi

Bakan Gülle, Kasım ayında gerçekleşen Sağlık Çalıştayı sonuçlarına göre sektörünün yeniden yapılandırılacağını söyledi

Yol haritası belirlendi
banner598

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 2013 yılının Kasım ayında gerçekleşen Sağlık Çalıştayı sonuçlarına göre sağlık sektörünün yeniden yapılandırılacağını, yapılanmaya 2015 yılının Ocak ayında başlanacağını açıkladı.

Gülle, “Bakanlık olarak çalıştayda ortaya çıkan bulgulara dayalı bir stratejik plan çalışması yapacak, bunu Şubat 2014’e kadar tamamlayıp Bakanlar Kurulu’na sunacağız. Planda yer alacak aksiyonlar, öngörülen zaman çizelgesi, sorumluluklar ve kaynak kullanımları Mart 2014’te yürürlüğe konulacak” dedi.

Bakan Gülle, çalıştay sonucunda tespit edilen sorun ve öneriler ışığında ortaya çıkacak planın uygulanması sonrasında sağlık sektörünün yeniden yapılandırılmasını 2015 sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 28 ile 30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ve sağlık sektöründeki tüm paydaşların katkı koyduğu, The Management Centre danışmanlığıyla hazırlanan çalıştay Celtabet raporu dün Lefkoşa Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Basın toplantısında başta Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin yanı sıra Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (YTKD) Başhekimi Dr. Adil Özyılkan, Devlet Laboratuarı Müdürü Mehmet Tatar, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Dr. Ahmet Ulutekin, The Management Centre Direktörü Bülent Kanol, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Dr. Emine Güllüelli hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 04:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474