banner564

Umutlu bekleyiş

Eni-Kogas, sondaj sonuçlarını mart ayında açıklayacak

Umutlu bekleyiş
banner598
   ENI-KOGAS konsorsiyumunun, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nde 9’uncu parseldeki “Amathusa” yatağnda yaptığı sondaj sonuçlarını Mart ayında açıklanacağı haber verildi. 
   Simerini gazetesine göre, katıldığı bir programda konuşan Rum Enerji Bakan Yorgos Lakkotripis, Amathusa’daki sondajın herhangi bir sorun olmaksızın normal bir şekilde ilerlediğini belirtti.  Hedefe ulaşılmazsa doğalgazın olup olmadığını bilemeyeceklerini söyleyen Lakkotripis, sabırlı olunması gerektiğini belirterek, ne iyimser, ne de kötümser olduklarını ifade etti.
   Total konusuna da değinen Lakkotripis, hukuki çerçevenin bulunduğunu ve geriye, metin üzerine anlaşmaya varılması kaldığını belirterek, Total’in ilgisini 11’inci parsele çevirdiğine değindi. 
Mevcut aşamada, Hukuk Dairesi’nin, Total şirketinin hukukçularıyla işbirliği içerisinde metni incelediğini söyleyen Lakkotripis, şirketin, yatağın enerji dinamiğini iyi bir şekilde değerlendirebilmek için Eratosthenis’in denizaltı dağında jeofizik ve jeolojik araştırmalar yapmakla ilgilendiğini belirtti. 
   Sonuca ulaşılması halinde 2016 yılına kadar sözleşme yapılacağını ve istenmesi durumunda bunun yenilenebileceğini ifade eden Lakkotripis, ne zaman bir sonuca varılacağı sorusu karşısında, hukuki tartışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanmasının beklendiği ve ardından imzaların atılacağı yanıtını verdi. 

Noble Energy

   Lakkotripis, 12’inci parseldeki Afrodit yatağında araştırmalar gerçekleştiren Noble Energy ile yapılan görüşmeyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, Afrodit yatağının ticari istifadesi anlamına gelen, kalkınma planı için görüşmelerin başladığını söyledi.  
    Noble’ın kalkınma planı sunacağını belirten Lakkotripis, bunun onaylanması durumunda 25 yıllık istifade izni verileceğini belirtti. 
   Önümüzdeki günlerde birçok görüşme yapılacağı bilgisini de veren Lakkotripis, Afrodit’ten istifade edilmesiyle ne zaman gelir elde edileceği sorusuna ise kesin bir tarih verilemeyeceğini, ancak böyle bir şeyin 2018-2020 yılları arasında olacağı yönünde değerlendirmeler yapıldığını söyledi. 
    Gerek Ürdünlüler, gerekse Mısırlıların yatağa ilgi gösterdiğine işaret eden Lakkotripis, Mısır konusundan söz ederek, şu anda herhangi bir faaliyetin olmadığı kara terminalleriyle ilgili görüşmeler yaptıklarını belirtti ve önümüzdeki haftalarda bu konuda gelişmeler olmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474