banner564

‘Utanmazlık’

Başpiskopos Hrisostomos “Tüm mülkler iade edilmediği sürece bu mesele kapanmaz” dedi ve ‘adanın gerçeklerinden’ söz eden Türklere saldırdı

‘Utanmazlık’
banner598
 Rum Başpiskoposu Hrisostomos, eşcinsellerden sonra bu kez Kıbrıs’ın gerçeklerinden söz eden Türklere ‘utanmazlık’ bastı.
   İsviçre’de bugün başlayacak görüşmelerle ilgili olarak Alithis gazetesine konuşan Hrisostomos, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda iyimser değil, kötümser olduğunu söyledi. 
   Başpiskopos Hrisostomos, “Sona varacağımıza hiçbir zaman inanmadığımı söylemek isterim. Çünkü Türkler her şeyi istiyor. Utanmadan, Kıbrıs’ta var olan ‘gerçeklerden’ bahsediyorlar. Gerçekler Türklerin, silahlı dinamikleri aracılığıyla aldığı göçmenlerimizin evleri ve mülkleridir” dedi.
   Toprakların, evlerin ve mülklerin iade edilmemesi durumunda Kıbrıs sorununun kapanamayacağını savunan Hrisostomos, bunların kendilerine ait olduğunu, bunları talep ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini, Ankara’nın ayaklarının yere basmasında fayda bulunduğunu belirtti. 
   Hrisostomos açıklamasında ayrıca “Kıbrıs nüfusunun yüzde 18’ini teşkil ediyorlar Annan Planı’nda sahip oldukları yüzde 29 toprak alacakları veya yüzde 60 kıyı şeridi alma konusunda ısrar etmemelidirler” şeklinde de konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 06:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473