banner564

Proje ihale aşamasında

Bakan Dürüst, yeni yapılacak kaçış yolları ve üst geçitler sayesinde Gönyeli Çemberindeki trafik sıkışıklığının aşılacağını söyledi

Proje ihale  aşamasında
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, “Gönyeli Çemberi Projesi” çalışmalarının tamamlandığını ve ilk etap projesinin ihaleye çıkma noktasına geldiğini açıkladı. 
Dürüst, iki etaptan oluşacak Gönyeli Çemberi Projesi’nin ilk etabında “kaçış yolları” , ikinci etabında ise “üst geçitler” yapılacağını belirterek, projenin tamamlanmasıyla Gönyeli çemberindeki araç sıkışıklığının giderileceğine, çağdaş ve güvenli bir kavşak halini alacağına inanç belirtti. 
Dürüst, “artık Gönyeli çemberi sorunu diye bir sorun kalmayacak. Gönyeli çemberi çile olmaktan çıkacak” ifadelerini dile getirerek, göreve geldiği günden itibaren KKTC’nin en yoğun araç trafiğinin yaşandığı ve uzun kuyrukların meydana geldiği Gönyeli çemberindeki trafiğin rahatlatılmasına yönelik olarak proje çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. 
Dürüst, Gönyeli çemberinden her gün yaklaşık 48 bin aracın geçiş yaptığını, yıllardan beridir sürücülerin çilesi haline geldiğini ve bu sorunun daha fazla sürdürülebilir bir yanının kalmadığına işaret ederek, proje çalışmalarını trafikte daha fazla güvenliğin yanında zamanın da değerli olduğunu dikkate alarak başlattıklarını söyledi. 
Dürüst, “Hükümet olarak, icraat yapmak, halka hizmet götürmek noktasında kararlı duruşumuza devam ederek, halkımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 07:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474