banner564

Vasiliu da konuştu

Müzakereler “sıfır asker, sıfır garanti” şartıyla başlamaz

Vasiliu da konuştu
banner598
   Rum Yönetimi eski başkanlarından Yorgos Vasiliu ve DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis Crans Montana’daki çıkmazın ardından Kıbrıs sorununun “bilinmeyen süreliğine buzdolabına girdiğine, bunun da ülke açısından büyük tehlikelere işaret ettiğine” vurgu yaptı.
   Alithia gazetesinin haberine göre Vasiliu fiili durumun olduğu gibi kalmasının Türkiye’ye değil kendilerine zarar verdiğini söyleyerek “ertesi günle ilgili korkunç endişeliyim” dedi. 
Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in müzakerelerin yeniden başlamasını kabul etmek için sıfır asker, sıfır garanti şartı koştuğunu hatırlatarak buna karşı olduğunu söyleyen Vasiliu, “Başkan şu anda, müzakerelerin yeniden başlaması için söylediği asker ve garantilerle ilgili tezlerde ısrar ederse, müzakereler başlamayacak” dedi. 
Tornaridis ise müzakerelerdeki çıkmazdan kaygı belirtmekle birlikte “yeniden başlaması için bir son fırsat gördüğünü” belirtti, özetle şunları söyledi:
“Kıbrıs sorununun BM parametreleri içerisinde federal çözümü için bir son şansımız daha olduğunu düşünüyorum. Ancak bu fırsatın tam olarak ne zaman ortaya çıkacağını şimdiden öngöremem. Emin olduğum tek şey, Kıbrıs Rum tarafı olarak derhal Guterres nezdinde inisiyatif almamız gerektiğidir. Diyaloğun mümkün olan en kısa sürede yeniden başlamasını istediğimizi her ne pahasına olursa olsun, hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde göstermeliyiz. Çözüm olması için de mantıklı uzlaşılara hazır olmamız gerek.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2017, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473