banner564

Yakınlaşma böyle olur!

Rum Eğitim Bakanı Kadis, ilkokul çocuklarının EOKA Mezarlığına götürülmesine ilişkin uygulamanın devam edeceğini açıkladı

Yakınlaşma böyle olur!
banner598
 Rum Çocuk Haklarını Koruma Komiseri Lida Kursumba’nın, anaokulu ve ilkokul çocuklarının EOKA’cıların mezarlarına ve darağacı alanlarına götürülmesinin yarattığı olumsuzluklara dikkat çekerek, bunun durdurulması yönündeki çağrısına Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis olumsuz yanıt verdi. kadis bu gezilerin devam edeceğini açıkladı.
   Alithia’nın haberine göre Kadis, Kursumba’nın bu tür okul gezileri yapılmamasının çocukların menfaatine olacağı açıklamasını yorumlarken, öğrencilerin Cezaevi Avlusundaki EOKA’cı mezarlarını ve darağacı alanını ziyaretlerine son vermek niyetinde olmadığını söyledi.
   Bu gezilerin bunca yıldır sorunsuz yapıldığını belirten Kadis “Milli kimliğimizin korunması eğitim sistemimizin ana hedefleri arasındadır. Bu çerçevede okullar, EOKA’cıların da niteliği olan doğru değer ve ilkeleri vermelidir. Bu kahramanlık alanlarıyla temas etmelerinin çocuklarda sorun yarattığını düşünmüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473