banner564

Yaptırım istiyor

Rum dostu Menendez, Türkiye’yi eleştirdi; Anastasiadis memnuniyetini dile getirdi

Yaptırım istiyor
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre Menendez açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik yeni sert eleştirilerde bulunurken Biden yönetimini ve uluslararası toplumu, “Erdoğan'ın uluslararası hukuk ve insan haklarını ihlal etmeye devam etmesinden sorumlu tutulmasını sağlamak” için somut önlemler almaya çağırdı.
   Menendez, Kıbrıs sorunu hakkındaki açıklamasında ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, 50 yıllık Türk işgalinin ardından adayı daha da bölmeye çalışmakla” suçladı.
   Habere göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yaptığı açıklamada ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez’in uluslararası hukuk ve insan haklarına ilişkin yıllardır koruduğu ilkelere dayalı tezler nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Anastasiadis, Menendez’in dış politika konularda oynadığı hakim pozisyonun hiçbir zaman göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.
   Anastasiadis açıklamasında, Türkiye’nin gerek Güney Kıbrıs gerekse Yunanistan’a karşı ve genel olarak Türkiye’nin davranışına bağlı olarak bahse konu ilkelerin ihlallerini vurgulamaktan kaçınmayan Menendez’in  insan hakları ve uluslararası hukuk konularına yönelik yıllardır koruduğu ilkelerden dolayı duyduğu memnuniyeti ve minnettarlığı dile getirdi ayrıca teşekkürlerini sundu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 1 yıl Önce

Kendi Rum karısı Ermeni pici

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473