banner564

TDP’nin gönlünü aldı

Nami, liderlerin ortak açıklama metninin geldiği son aşamayla ilgili, Cemal Özyiğit’e detaylı bilgi verdi

TDP’nin gönlünü aldı
banner598

 Dışişleri Bakanı Özdil Nami, dün, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i TDP Genel Merkezi’ndeki makamında ziyaret ederek liderlerin ortak açıklama metiniyle ilgili bilgi verdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Nami, kendisinin ve partisinin demokrasiye sonuna kadar inandığını ifade ederek, bu bağlamda toplum, sendika, sivil toplum örgütleriyle siyasi partilerin her konuda, özellikle de Kıbrıs konusuyla ilgili bilgilendirilmesi gerektiğini düşündüğünü, bunun Hükümet’in görevi ve sorumluluğu olduğunu belirtti. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i bu nedenle ziyaret ettiğini belirten Nami, liderlerin ortak açıklama metninin geldiği son aşamayla ilgili detaylı bilgi verdi. 
Nami, göreve geldiği günden itibaren konuyla ilgili yaşanan süreç ve Dışişleri Bakanı olarak yaptığı çalışmalar hakkında da Özyiğit’i bilgilendirdi.

TDP’nin görüş ve önerilerini aldı

TDP’nin süreçle ilgili görüş ve önerilerini alan Dışişleri Bakanı Özdil Nami, toplumun tüm kesimlerini Kıbrıs sorunundaki gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirmeye devam edeceğini söyledi. Nami, bunun tüm halkı ilgilendiren bir sorun olduğunu kaydetti. 
Dışişleri Bakanı Özdil Nami, TDP’nin Annan Planı döneminde Kıbrıs’ta çözüm arayışlarına verdiği desteğin bugünkü süreçte de devam ettirmesinin önemine dikkat çekti.
Cemal Özyiğit de konuşmasında Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin bu anlamlı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine teşekkür etti.

Nami: Türkiye’nin 
desteği yadsınamaz

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Özdil Nami,Türkiye Dışişleri Bakanı Maksibet Ahmet Davutoğlu’nun müzakere sürecinin devamına güçlü destek verdiğini ifade ederek, “Türkiye’nin bize verdiği destek masada elimizi çok güçlendiriyor” dedi.
Özdil Nami, Davutoğlu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki temasları kapsamında verdiği mesajları ve Kıbrıs Konusu’nun bundan sonraki sürecini, değerlendirdi.
Nami, “Türkiye’nin bize verdiği destek yadsınamaz. Güney Komşularımız da aynı yapıcı tavrı göstermeli ve ortak açıklama konusu bir an önce neticelendirilmelidir” dedi.

Ortak açıklama yakın

Nami ortak açıklama konusunda “Ortak açıklamanın yakın olduğu düşüncesindeyiz, ancak Rum tarafının olumsuz açıklamaları gelmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar ortak açıklamanın ileri boyuta taşınmasına yardımcı oldu. Hem Rum Liderin hem de Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun temsilcilerinin yaptığı görüşmelerin önemli payı var” dediMart ayı hedefleriyle ilgili de konuşan Nami, ortak açıklamayla ilgili çalışmaların beklenenden daha uzun sürdüğünü ifade ederek, Mart ayıyla ilgili sarkma olabileceğini kaydetti.

Yoğunlaştırılmış müzakere şart

Bugüne kadarki süreçte çok önemli yakınlaşmalar elde edildiğini de söyleyen Nami, bundan sonraki süreçte açıkta kalan konular üzerine odaklanan bir süreç ve yoğunlaştırılmış müzakere sürecinin yaşanması halinde, yıllar değil aylarla ifade edilen bir süre içinde yeni bir kapsamlı çözüm planının ortaya çıkmasının mümkün olabileceğini belirtti.Nami, bu planın dışardan dayatılan bir plan değil Kıbrıslıların çözüm planı olacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474