banner564

Uzlaşı kazandı

Çalışanlarla birlikte Mehmetçik Belediyesi’ne giden Büro-İş Başkanı Akyön, asılı olan grev yazısını kaldırdı

Uzlaşı kazandı
banner598

 Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının örgütlü bulunduğu Büro-İş Başkanı Hüseyin Akyön dün sabah belediyeye giderek çalışanlarla birlikte, 115 gündür  asılı olan grev yazısını indirdi ve belediyedeki çalışmaları başlattı.

Büro-iş Başkanı Hüseyin Akyön ile Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer, grevin kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptılar.
Hüseyin Akyön yaptığı açıklamada, 115 gündür süren grevin geçtiğiniz cuma günü itibarıyla anlaşmaya varılmasının ardından dünden itibaren kaldırıldığını belirtti.
Akyön, çalışanlarla birlikte belediye binasını açarak işler duruma gelmesi için çalışmaları yapacaklarını, aynı çalışmaların halk plajında da yapılacağını söyledi.
Akyön, grevin sona erdirilmesindeki çalışmaları nedeniyle Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile anlayışı nedeniyle Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer’e de teşekkür etti.
Akyön, belediye çalışanlarının protokolden doğan haklarını elde ettikleri için grevi sonlandırdıklarını ifade etti.

Adalıer: Çalışanlar bizim evladımızdır

Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer de, grev nedeniyle uzun süredir hizmet veremediklerini belirterek, belde halkına anlayışı için teşekküre etti.
Adalıer, anlaşma sağlanması yönünde hükümetin, İçişleri Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın büyük katkıları olduğunu, iki tarafı da anlamaya çalıştıklarını söyledi.
Adalıer, KKTC’deki belediyelerin büyük çoğunluğunun, çalışanlara anormal artışlar yapılması ve karşılayamayacakları taahhütlerin Trbet altına girmeleri nedeniyle batmış durumda olduğunu savunarak, kendisinin de süreçte aynı duruma düşmemek için hareket ettiğini söyledi.
Üniversite mezunu bir öğretmen 1600-1700 TL maaş alırken, belediye işçilerine aşırı artışlar verilmesinin olası olmadığını söyleyen Adalıer, ” Ödeyemeyeceğimiz miktarlar veya belde halkının ödeyemeyeceği vergilerle devam etmek olası değildi. Çalışanlar benim evlatlarımdır. Ancak 6 köyün insanı da bizim anamız, babamızdır. Ben bu düşünceyle hareket ettim. Bu düşünceyle sıkı çekerek bu günlere geldim” dedi.

“Anlaşmazlığa sebep Çavuşoğlu”

Adalıer, belediyedeki anlaşmazlığın bu noktalara gelmesine sebep olduğu gerekçesiyle eski İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu eleştirdi. 

Uluçay memnuniyet belirtti

Öte yandan, Mehmetçik Belediyesi’nde 115 gün süren grevin mutabakatla sonuçlanmasıyla taraflar ortak basın toplantısı düzenledi ve memnuniyet belirtti. 
Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da düzenlenen basın toplantısında İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Mehmetçik Belediyesi’ndeki sorunların çözülmesi için başlatılan çalışmaların sonuna geldiklerini kaydetti ve “Arkadaşlarımızın da katkılarıyla sorunu çözdük” dedi.

Gürpınar:Halk mağdur oldu 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da grevden hem belediye çalışanlarının hem de yöre halkının mağdur olduğunu belirterek, “Bugün memnuniyete ifade edebiliriz ki taraflar arasında bir mutabakat sağlanmıştır” dedi.
Gürpınar katkılarından dolayı tüm kesimlere ve Mehmetçik beldesi halkına teşekkür etti

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474