banner564

Muhalefet buluştu

UBP ile TDP heyetlerinin görüşmesinde, Özgürgün Anastasiadis’e masa oturması, Özyiğit Eroğlu’na neden davet etmediğini açıklaması için çağrı yaptı

Muhalefet buluştu
banner598

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve beraberindeki heyet, dün UBP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Hüseyin Özgürgün ve heyetiyle görüştü. Görüşmede Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeler değerlendirildi.

Görüşmede Kıbrıs konusunda açıklamalar yapan UBP Genel Başkanı Özgürgün, Kıbrıs konusundaki bir çözüm anlayışının yerleşmiş BM parametreler doğrultusunda olmasının kendilerinin de arzusu olduğunu kaydetti. 
2012 yılında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, seçilmesinin ardından bir önceki Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın müzakerelere bıraktığı yerden devam edeceğine dair taahhüt verdiğini anımsatan Özgürgün, aynı taahhüdü Anastasiadis’in de vererek müzakerelere bırakıldığı yerden başlaması gerektiğini belirtti.

“Hükümet 100 günde sadece zam yaptı”

Hükümetin 100 gün içerisinde yaptığı icraatlarının ortada olduğunu dile getiren Özgürgün, “Hükümet Kalebet 100 günde zamdan başka bir şey yapmadı” dedi.
Şu andaki hükümetin başarısız bir hükümet olduğunu öne süren Özgürgün, hükümetin halkı rahatlatmak yerine zamlarla daha da sıkıntıya soktuğunu kaydetti.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, TDP Genel Başkanı’na ve ekibine yeni görevlerinde başarı da diledi.

Özyiğit: Tüm partilerle görüşeceğiz

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de TDP IV. Olağan Kurultayı sonrasında siyasi partilere ziyaretler düzenleyerek Kıbrıs konusunda gelinen aşamayı değerlendirmek istediklerini kaydetti.
Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanlığı’nda iki kez Meclis’te bulunan siyasi partilerle toplantı yapıldığını fakat bu toplantılara TDP’nin çağrılmamasına anlam veremediklerini dile getiren Özyiğit, Cumhurbaşkanı’ndan bu konuda açıklama beklediklerini belirtti.
Özyiğit, dün Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin kendileri ile görüşüp Kıbrıs konusu hakkında gelinen aşamayı değerlendirmesinden dolayı da ayrıca basın yoluyla Nami’ye teşekkürlerini iletti.
Kıbrıs konusunda kendileriyle aynı görüşü paylaşan değil tüm siyasi partilerle görüş alışverişinde bulunmak istediklerini dile getiren Özyiğit, aynı duyarlılığı diğer siyasi partilerden de beklediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474