banner564

‘Yasal değil’

Anastasiadis’in 11 danışman alması Başsavcı’dan da tepki gördü

‘Yasal değil’
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bir buçuk yıllık iktidarı döneminde el altından yaptığı siyasi atamaların karışıklık yarattığı ve muhalefetten sert tepki gördüğü bildirildi. Rum basınına göre, Anastasiadis’in sadece 11 kişiyi ‘danışman’ olarak ataması bile, muhalefet tarafından ‘yasa dışı’ olarak nitelendirildi.
   Fileleftheros, Anastasiadis hükümetinin 11 yeni danışmanlık kadrosu ihdas ettiği, Rum meclisinde tartışmaya açılan, bakanlıklara yapılan bu danışman atamalarının eski Başsavcı Petros Kliridis tarafından yasadışı ilan edildiğini, yeni yasama yılı başladığında bu konunun muhalefet milletvekilleri tarafından masaya yatırılacağını yazdı. Anastasiadis hükümetinin, bakanlıklara atanan danışmanların maaşlarını da, işe alınma statülerini de açıklamadığını belirten gazete özetle şunları yazdı:
   “Bakanlar Kurulu’nun gizli kararı temelinde her bakanın, kendi istediği birisini danışman alma hakkı var. Bu kişilerin görevleri, bakanların, başka hiç kimsenin bilmemesi gereken her türlü meselelerini yönetmektir. Bakanlık ofislerinde görevlendirilen Enformasyon Dairesi memurları da basın açıklaması yazmakla görevlendirildi. Danışman/çalışma arkadaşları sözleşmeyle işe alınıyor ancak maaşları 2 bin Euro ve üzerindedir. Yoannis Nikolau, Haris Yeorgiadis, müteveffa Tasos Mistopulos gibi, bakanlığa atandıktan sonra bu çalışma arkadaşlarını meclise atayan DİSİ’li milletvekilleri de var. Bu konu geçmişte Meclis Denetim Komitesi’nde gündeme gelmiş, eski Başsavcı Petros Kliridis bu atamaları yasadışı olarak nitelemişti.”

Listede kimler var?

   Gazete devamla Anastasiadis’in de 6 özel çalışma arkadaşı ile iki özel yardımcı işe aldığını belirterek, bu isimleri “Başkan Anastasiadis’in Adamları” başlığı altında isim listesini şöyle açıkladı:
   Pambos Haralambos: Alithia eski başyazarı ve DİSİ’nin maaşlı çalışanı. 19 Mart 2013’te işe alındı. Görevleri arasında konuşmaları hazırlamak, basın hizmetleri ve başkana, kendisiyle ilgili haber ve yayınlarla ilgili bilgi vermek.
   Andros Mihailidis: ANT1’in eski yayın yönetmeni. 17 Nisan 2013’te işe alındı. Toplumsal ve insani konularla ilgileniyor.
   Makarios Drusiotis: Politis gazetesi yazarı. 19 Mart 2013’te işe alındı. Başkanın verdiği konuları araştırıp inceliyor. Yine, başkana, Başkanlık Basın Ofisi’yle ilgili konularda bilgi veriyor.
   Viktoras Papadopulos: MEGA TV’de muhabir. 8 Nisan 2013’te işe alındı. Hükümet Sözcü vekilliği yapıyor.
   Maria Angelopulos: 11 Mart 2013’te işe alındı. Vatandaşların sorunlarını çözmek.
   Maria Haralambus: 16 Nisan 2013’te işe alındı. Başkanın internetteki sosyal paylaşım ağları Facebook ve Twitter’deki kişisel hesaplarını yönetiyor.
   Eleni Ataliotu ve Kika Ataliotu’yu başkanlığa özel yardımcı olarak işe aldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474