banner564

Zıt görüşler

Rum basınına göre; liderlerin 2 Eylül’de yapacakları görüşmenin gündemi belirlenmedi

Zıt görüşler
banner598
   Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, 2 Eylül’de gerçekleşecek liderler zirvesinin gündemini belirlemede uzlaşamadıkları bildirildi. 
   Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye yapacağı ziyaretin gölgesinde gerçekleşen toplantıda uzlaşı sağlanamadığını yazan Fileleftheros gazetesi “Müzakereciler Salı Günkü Görüşmenin Gündemi İçin 4 Saat süreyle çalıştı ama uzlaşamadı” dedi.
   Rum tarafının, prosedürün ilerlemesi ve üçüncü aşamaya geçmesi için usulde uzlaşılmasını istediğini, Türk tarafının ise prosedürün üçüncü, yani al-ver aşamasına geçmeye hazır olduğu görüşünde olduğunu belirten gazete, bu anlaşmazlık üzerine, Salı günkü liderler görüşmesi arifesinde, ortak yöntem bulunması için BM’nin iki müzakereciyle ayrı ayrı görüşeceğini kaydetti. 
   Gazete “bilgi sahibi kaynakları” işaret ederek, Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Eylül’de KKTC’yi ziyaret edecek olmasının belirsizlik yarattığını, bu nedenle Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Müzakereci Özersay’ın, Erdoğan’ın KKTC ziyareti sırasında yapacağı resmi açıklamaları beklediğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473