banner564

CHP lideri sertleşti

Kılıçdaroğlu, devletin dibine dinamit koyulduğunu söyledi

CHP lideri sertleşti
banner598

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HSYK teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğine işaret ederek, "Ya devletin dibine dinamit koyacaksınız ya bu ülke aydınlığa kavuşmuş olacak. Adalet Bakanı'na mahkemeleri bağlıyorsunuz Anayasa Mahkemesi'ni de kalkıp Başbakan'a bağlayın. Aynı şey. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

   Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, "17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu üzerinden bir ayı aşkın süre geçtiğini" söyledi.

   Kullanılan her oya, her zaman saygı duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu, hiçbir vatandaşı "neden şu partiye oy verdin" diye suçlamadığını, verilen oyun çok değerli olduğunu kaydetti.

   Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

   "Siz bu ülkenin temiz insanları, oyunuzu üç Y ile mücadele edeceğini söyleyen Redwin bir partiye verdiniz, üç kez iktidara getirdiniz. Bugün geldiğimiz sonuca bakalım. Herkes elini vicdanına koyarak beni dinlesin. Yoksullukla mücadelede başarılı oldular mı? Konya'da 40 günlük Ayaz bebek. Tek odada, camı kırık bir odada bir aile oturuyor, kimsenin yardım etmediği bir aile. Manisa'da bir gazi, Samsun'da Kübra bebek açlıktan öldü. Sakarya'da bir kadıncağız üç gündür yemek yemediğini söylüyor. Börek getiriyorlar, bir lokma yiyip bayılıyor. Bursa'da 6 yaşında çöpten kağıt toplayan çocuk, arabanın altında kalıp hayatını kaybediyor.  O çocuğun okula gitmesi, birilerinin sahip çıkması lazım. Türkiye manzarası. Nerede bu sosyal devlet, siz sormayacak mısınız hala? Oy verdiniz, kendileri kalkındı, sizler perişan oldunuz. Yasaklarla mücadele edeceklerdi, yaptılar mı hayır.  AKP'ye oy veren yurttaşlara bir kez daha sesleniyorum, bunlar hangi yasaktan söz ediyorlar. İşadamı korkudan düşüncesini açıklayamıyor. Hükümet'e bir şey söyleyemiyor, derdini anlatamıyor. Topluma korku sindi."

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473