banner564

10 bin kurban

Satışlarda geçen yıla oranla yüzde 20 artış olması hayvancıların yüzünü güldürdü

10 bin kurban
banner598
Çiğdem AYDIN 
Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl yaklaşık 10 bin arasında kuzu satışı yapıldığı bildirildi. Diyalog’a konuşan Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları; geçen yıla oranla bu yıl küçükbaş hayvan kesiminde yüzde 20 oranında bir artış olduğunu söyledi.
Kuzey Kıbrıs’ta büyükbaş hayvan kesiminin fazla olmadığını belirten Naimoğluları “Büyükbaş hayvan kesmek için 6 ile 8 bin lira arası para gerekiyor. Halbuki küçükbaş hayvan için 700 lira da yeterli olabiliyor”dedi. Naimoğluları, bu yıl satışlarda meydana gelen artışın hayvancılar açısından sevindirici olduğunu söyledi. Naimoğluları şöyle dedi:
“Son birkaç günde ciddi artış oldu. Özellikle arife günü küçükbaş hayvan satışları geçen yıla oranla ciddi artış gösterdi. Büyükbaş hayvanlara bu yıl geçen yıla göre rağbet olmadı. Kurbanlık kuzusu kalmayan kasaplar oldu ve dışarıdan hayvan satın alıp kestiler. Rakamsal olarak söylemek mümkün değil ama yüzde 15-20 küçükbaş hayvan satışında artış oldu. Bu sefer hayvancının yüzü güldü denilebilir. Büyükbaş hayvan kesmek için  6-7 kişi birleşmesi lazımken, bu kez halkımız bireysel kesime yöneldi ve küçükbaş hayvanı tercih etti. 

“Hayvancının yüzünü güldürecek artış”
Büyükbaş hayvan 6 bin ile 8 bin TL arası değişiyordu fiyatlar kilosuna ve durumuna göre.  Küçükbaş hayvanların da 700  ile bin TL’ ye kadar maliyeti vardı.”
Mustafa Naimoğluları ‘Yaklaşık ne kadar hayvan kesimi yapılmıştır?” sorusunu yanıtlarken,  geçen yıla oranla kesimlerde hayvancının yüzünü güldürecek artış olduğunu dile getirdi.
Hayvancılar Birliği Başkanı Naimoğluları, “Kesilen hayvan sayısını şu an itibarıyla tam olarak verebilmemiz vermem mümkün değil. Çünkü çok fazla kesim oldu. Ancak 8 ile 10 bin arasında olduğunu tahmin ediyoruz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2017, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473