banner564

100 lira kazandı 20 ay yatacak

10 gram uyuşturucu alan ve bunun bir kısmını para karşılığında satan Mustafa Kurucu’ya ibretlik ceza verildi

100 lira kazandı 20 ay yatacak
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Mart ayı 2018 tarihinde 450 TL karşılığında 10 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alan ve bunun yarım gramını 100 TL karşılığında başka bir şahsa satan Mustafa Kurucu, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından suçlu bulunarak 20 ay hapse mahkûm edildi.
Kararı açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Nüvit Gazi, sanığın işlemiş olduğu suçun 20 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü, bu hususun da suçun ciddiyet ve vahametini ortaya koyduğunu söyledi. “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ile ilgili davaların, mahkeme gündemindeki uyuşturucu davalarının büyük bir kısmını oluşturduğuna dikkat çeken Gazi, toplumda, özellikle gençler arasında yaygınlaşan bu tür suçlara mahkemelerin hoşgörü ile davranmasının münkün olamayacağını vurguladı. Sanığın 450 TL vererek 10 gram olarak aldığı uyuşturucu maddenin yarım gramını 100 TL’ye sattığını anımsatan Gazi, sanığın, almış olduğu fiyatın üzerinde bir değer ile uyuşturucu maddeyi satarak kazanç elde ettiğini ve sanığın maddi menfaat etmesinin sanık aleyhinde ağırlaştırıcı bir faktör olduğuna dikkat çekti.
Gazi, kamu yararı ön planda tutularak sanığa hapislik dışında bir ceza takdir edilemeyeceği sonucuna vardıklarını ifade etti ve sanığı 20 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474