banner564

Öğrenciler kâbus yaşadı

Engelsiz Lefkoşa’da üzen görüntüler

Öğrenciler kâbus yaşadı
banner598

   Müzik öğretmeni Ersin Tünay’ın dün sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar büyük bir üzüntü yarattı.

   Aralarında bir de engelli çocuğun bulunduğu Dr. Fazıl Küçük İlkokulu öğrencileriyle Lefkoşa’da ‘Gözlem’ gezintisi yapan öğretmenler, okula döndükten sonra tepkilerini dile getirdiler.
   Öğretmen Ersin Tünay dünkü paylaşımında “Keşke bugün ölseydim” diyerek şunları kaydetti:
   “Başkent dediğimiz Lefkoşa'daki gözlem ( EZİYET ) gezimizi tamamlayıp sağ salim okulumuza dönmeyi başardık. Çok mutluyuz. Engelsiz Lefkoşa mı dediniz? YORUMSUZ...
Postane, Kütüphane, Girne Kapısı ‘İşkence mekânlarından’ görüntülerle sizleri baş başa bırakıyorum.”
   Tünay Diyalog’a yaptığı açıklamalarda ise şunları söyledi:
 “ Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri dün sınıf öğretmenleri Feray Karahüseyin Ergin ve branş öğretmenleri Ersin Tünay ile gezi gözlem gerçekleştirdiler. 
  Lefkoşa Mahkemeleri önündeki Merkez Postaneden başlayan gezi daha sonra Girne Kapısı istikametiyle kütüphanede son buldu.
   Engelli bir öğrencinin de aralarında bulunduğu öğrenciler adeta kâbus yaşadılar.
   Devlet kurumları olan postane ve kütüphaneye girmekle kaldırımlarda yürümek işkenceye dönüştü.   Bazı dükkânların masa ve sandalyelerinin kaldırımlarda olması, sarı çizgilerle kaldırımların üzerine park eden arabaların olması, kütüphane ile postanenin engellilere uygun mimari donanımlara sahip olmaması Lefkoşa’nın yıllardır ihmal edildiği içler acısı durumunun bir özetiydi.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474