banner564

Ticaret kolaylaşacak

İŞAD heyetiyle görüşen Bakan Amcaoğlu, 2020’de e-gümrük uygulamasının hayata geçeceğini açıkladı

Ticaret kolaylaşacak
banner598

 Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, İş İnsanları Derneği’ni (İŞAD) kabulünde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Dernek başkanı Enver Mamülcü’nün gümrüklerde önlemler alınması gerektiğine yönelik sözlerine karşı açıklama yapan Amcaoğlu, iş dünyasını rahatlatacak adımlar atılacağını belirtti.
Amcaoğlu, Ocak 2020’de e-gümrük uygulamasının hayata geçeceğini, iş insanlarının artık ihracat yaparken Mersin’e gitmeden KKTC gümrüklerinde de aynı işlemi yapabileceklerini söyledi.
İş İnsanları Derneği (İŞAD) Başkanı Enver Mamülcü ve yönetim kurulu üyeleri dün Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nu ziyaret etti. 
Ziyarette ülkenin genel sorunlarının yanı sıra iş insanlarının gümrüklerde yaşadığı sıkıntılar ele alındı.

Mamülcü: Bazı konularda adım atılmalı
İŞAD Başkanı Mamülcü, gümrüklerde sıklıkla karşılaşılan sorunların ele alınması gerektiğini dile getirerek, Maliye Bakanlığı’nın bu konuda ivedi şekilde çalışma yapmasını talep etti.
Mamülcü, Maliye Bakanlığı’nın ülkenin can damarı niteliğini taşıdığını, mikro bağlamda bireylerin hayatını idame ettirmesi, iş hayatının sürdürülebilir yapıya kavuşturulması  ve makro nitelikte ülke ekonomisini koruma ve geliştirme yönünde attığı adımları takdir ettiklerini söyledi. 
Başkan Mamülcü, ekonomiyi iyileştirici ve sürdürülebilir bir yapının oluşması için birçok alanda adım atılması gerektiğini belirtti.
Mamülcü, ekonomi alanında yeniden mali yasa ve tüzüklerin yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Ekonomik krizlerin etkisinden de bahseden Mamülcü, iş insanlarının ayakta kalabilmesi için devlet mekanizmasının rantabl çalışması gerektiğini ifade etti. Mamlücü, “Ne kadar iyi maliye yönetimi olursa yatırımın önü o kadar açılır” dedi.

Amcaoğlu: İnsan kaynaklı sorunlar bitecek
Gümrüklerde büyük bir atılım yaptıklarını söyleyen Maliye Bakanı Amcaoğlu, 8 tane projeyi hayata geçirdiklerini ve bu projeye belediyelerin de dahil olmaya başladığını belirtti. 
E- gümrük olayının Ocak 2020’de hayata geçeceği müjdesini veren Amcaoğlu, insan unsurundan kaynaklanan sıkıntıların otomatik olarak ortadan kalkacağını vurguladı. 
İş insanlarının artık ihracat yaparken Mersin’e gitmeden KKTC gümrüklerinde de aynı işlemi yapabileceklerini söyleyen Amcaoğlu, gümrük noktalarındaki kayıt dışılığı da kayıt altına alacaklarını belirtti. 
Maliye Bakanı Amcaoğlu, göreve geldiği günden itibaren vaat edilen sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını ve çok yakında otomasyon sisteminin de hayata geçeceğine vurgu yaptı. 

Bir ilke imza attık
Kooperatif Merkez Bankası ile imzaladıkları protokolle devletin bir ilki başardığını belirten Amcaoğlu, 2000’li yıllar öncesinden kalan ve ödenmeyen borçları mahsuplaşarak, 20 milyon TL her ay olmak üzere ödenmeye başlayacağını vurguladı. Bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Amcaoğlu, bu protokolü imzalarken mümkün oldukça tasarruf tedbirlerine uyacaklarını söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474