banner564

İki kişi aranıyor

Tır dorsesinde ülkeye kaçak olarak getirilen 10 Suriyeli ile onlara yardım eden İbrahim Özdemir ihbar üzerine yakalandı

İki kişi aranıyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Tır’ın dorsesine gizlenip, ülkeye kaçak giren 10 erkek mülteci ile onlara yardım eden bir kişi polisin düzenlediği operasyon sonucu bir evin ambar odasında tespit edilerek tutuklandı.
Aldığı ihbar üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, İbrahim Özdemir’in ikametgâhına baskın yaptı.
Polis, KKTC’ye kanunsuz olarak giriş yaptıkları tespit edilen10 Suriyeli mülteci ile suçla bağlantılı İbrahim Özdemir’i gözaltına alındı. Tır şoförü ile suçla bağlantılı bir kişinin daha arandığı belirtilirken, zanlılar dün nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarıldı.

İki kişi aranıyor
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Raif Safa, Gazimağusa Limanı’na gelen Viya Famagusta isimli yük gemisi içerisinde bulunan tuz yüklü bir Tır dorsesine gizlenen zanlıların muhaceret kontrolü yaptırmadan KKTC ye giriş yaptıklarını aktardı.
Safa, aynı gün alınan bilgi doğrultusunda Şeyho Özdemir’in Gazimağusa’daki ikametgâhında arama yaptıklarını ve ambar odasında 10 mülteciyi tespit ettiklerini belirtti.
Polis memuru Safa, zanlıların limandan bulundukları ikametgâha getirilmelerine yardımcı olan İbrahim Özdemir’in de aynı gün tutuklandığını, olaydan haberdar olmayan ikametgâh sahibi hakkında bir işlem yapmadığını aktardı.
Safa, Tır sahibi ve zanlı İbrahim Özdemir’e yardımcı olan bir şahsın da aranmakta olduğunu, kimliklerinin tespit edildiğini ve henüz bulunamadıklarını belirtti.
Tahkikatın henüz yeni olduğuna ve aranan şahısların bulunduğuna vurgu yapan tahkikat memuru Safa zanlılar aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473