banner564

15 bin TL  ödediler

Güvercinlik Kavşağındaki tabelanın altında bulunan 50 gram uyuşturucu ile ilgili tutuklanan üç zanlı teminat ile serbest kaldı

15 bin TL  ödediler
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekiplerinin Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda, düzenledikleri operasyonda ele geçirilen bonzai ile ilgili tutuklanan Umut Denizsev, Hakan Baran ve Alpay Akaner hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak teminata bağlandı.
Narkotik Şube’de görevli Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, 24 Temmuz 2018 tarihinde saat 22.00 sıralarında, Lefkoşa –Gazimağusa anayolu, Güvercinlik kavşağı yakınlarında bir tabela altında uyuşturucu madde olduğuna dair bir bilgi aldıklarını söyledi. Bölgede yapılan kontrolde iç içe geçirilmiş 2 ayrı poşet içerisinde 50 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Özdesoy, bölgede pusu görevine başlandığını açıkladı. 

Polisten kaçmaya çalıştı
Polis, saat 22.15’te zanlılardan Umut Denizsev ile Hakan Baran’ın, bölgeye bir araç ile geldiğini ifade etti. Denizsev’in araçtan inerek uyuşturucu maddeyi aldığı esnada polisleri görünce kaçmaya çalıştığını anlatan Özdesoy, zanlının olay yerinde bulunan polisler tarafından alıkonulduğunu,  zanlının yine polislerin elinden kurtularak araca doğru koşarak olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve makul güç kullanılarak etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Polis, yapılan soruşturmada uyuşturucunun Alpay Akaner tarafından söz konusu yere konulduğunu tespit ettiklerini belirtti. Özdesoy, Alpay Akaner’in de Gazimağusa’daki ikametgâhında gözaltına alındığını aktardı.

Soruşturma tamamlandı
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Özdesoy, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. 
Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların 5’er bin TL nakit teminat yatırmaları ve 2’şer kefilin, 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları şartlar ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473